Otis Elevator Company: Η εταιρεία πίσω από 1,8 εκατ. ανελκυστήρες και κυλιόμενους διαδρόμους σε όλο τον κόσμο

Otis Elevator Company: Η εταιρεία πίσω από 1,8 εκατ. ανελκυστήρες και κυλιόμενους διαδρόμους σε όλο τον κόσμο

Πώς κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της ύφεσης και των capital controls και να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.

 

Η υπογραφή της Otis Elevator Company βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό κατασκευαστικό έργο στη χώρα μας, δικαίως, αφού συνιστά σε Ελλάδα και Κύπρο  την μεγαλύτερη εταιρία ανελκυστήρων, κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων. Η μητρική ιδρύθηκε πριν από 161 χρόνια, από τον εφευρέτη του ανελκυστήρα ασφαλείας Elisha Graves Otis, και έκτοτε προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 200 χώρες, ενώ συντηρεί 1,8 εκατομμύρια ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες/διαδρόμους σε όλο τον κόσμο.

Εκτός όμως από το ισχυρό brand και τη διεθνή της παρουσία, καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή  πορεία στην εγχώρια αγορά παίζει η ομάδα που “τρέχει” τις δραστηριότητες του ελληνικού βραχίονα.

Σταθμός στην  ιστορία του brand που ταυτίστηκε με το μετρό της Αθήνας και μια σειρά από Ολυμπιακά ακίνητα, ήταν αναμφίβολα το 1999 όταν στα «χέρια» της Otis Elevator Company πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της X.ΒΕΡΕΜΗΣ-OTIS ABETE. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, συντελείται η ενσωμάτωση της Κύπρου και το 2016 προσαρτώνται στη δομή της εταιρείας  και τα Δυτικά Βαλκάνια. Αξιοσημείωτο είναι πως από το 2009 μέχρι και σήμερα, η εταιρεία αψήφησε την κρίση και κατάφερε να τριπλασιάσει σε αυτό το χρονικό διάστημα τον αριθμό των συντηρούμενων ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων της , ανεβάζοντας τον αριθμό τους από 5.000 σε 15.000 μονάδες.

«Η κατάλληλη  ενσωμάτωση των αρχών λειτουργίας ενός πολυεθνικού κολοσσού στην ελληνική πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό, την επιμονή και την θετική ενέργεια, πάντα έβαζαν την εταιρεία ένα βήμα μπροστά, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της. Επιπλέον, οι σταθερές σχέσεις με τους πελάτες,  καθώς και η  διαρκής εξέλιξη των προϊόντων και υπηρεσιών μας, πάντα τοποθετούσαν την εταιρεία στις πρώτες επιλογές της αγοράς» αναφέρει στο fortunegreece.com ο Νάσος Μπίκας, ο μάνατζερ στον οποίο οφείλεται η επιτυχία που καταγράφει το brand στην ελληνική αγορά.

Από το 2011 κατέχει τις θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της OTIS Ελλάδος και Κύπρου, έχοντας παράλληλα υπό τη σκέπη του τις χώρες των  Δυτικών Βαλκανίων.

Άνθρωπος της αγοράς που όμως διατηρεί έντονους δεσμούς με τη ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς για αρκετά χρόνια στο παρελθόν είχε διατελέσει Διδάκτορας και στη συνέχεια Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΜΠ. Όπως λέει, η επαφή με τον επιχειρηματικό κλάδο της βιομηχανίας και των κατασκευών υπήρξε άμεση, μέσω πολλαπλών πρότζεκτ και στάθηκε η αφορμή να κάνει και ο ίδιος στροφή στην καριέρα του.

Στους κόλπους της Otis και Carrier -μέλη του ομίλου United Technologies Corporation – εισήλθε το 2003 αναλαμβάνοντας αρχικά καθήκοντα Διευθυντή Ασφάλειας. Μέσα από σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή ανεβαίνει με αργά και σταθερά βήματα σκαλοπάτια, φτάνοντας σήμερα στην κορυφή.

Με την έδρα της στην Αθήνα, η Otis απασχολεί 220 άτομα μόνιμο προσωπικό, 160 εκ των οποίων είναι ειδικευμένοι τεχνικοί, και συντηρεί περισσότερους από 15.000 ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες/διαδρόμους σε Ελλάδα και Κύπρο όπου δραστηριοποιείται με 11 καταστήματα.

«Οι άνθρωποι μας, η τεχνική τους κατάρτιση καθώς  και η δέσμευση τους στην εταιρεία και πάνω απ όλα στον πελάτη, η ποιότητα του προϊόντος μας, το R&D σε παγκόσμιο επίπεδο, και το Know how που διαθέτουμε, είναι τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό» αναφέρει ο κ. Μπίκας, προσθέτοντας πως η εταιρεία του διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, άμεση εξυπηρέτηση και κάλυψη, ενώ δίνει ειδικό βάρος στην εμπειρία και την ικανοποίηση που λαμβάνει ο πελάτης.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων βρίσκονται οι επενδύσεις στην διεύρυνση και την ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Δυτικά Βαλκάνια, μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων, όπως επίσης και η διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να γίνει η Ελλάδα ο κόμβος διαχείρισης των λειτουργιών της Otis σε ακόμα περισσότερες περιοχές, μεταξύ των οποίων Ανατολικά Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μπίκας τονίζει πως οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται παγκοσμίως το οικοδόμημα της Otis έχουν να κάνουν με τρεις αδιαπραγμάτευτες αρχές: Ethics & Controls, Safety, Customer, ενώ σε ότι αφορά τη δική του φιλοσοφία, η οποία προβάλλεται στον τρόπο διοίκησης, τον προσωπικό αλλά και της ομάδας του, εστιάζει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ελεύθερη σκέψη και δημιουργικότητα μέσω της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων.

Η πιο δύσκολη, σε επαγγελματικό επίπεδο, στιγμή του ήταν όταν κλήθηκε να λάβει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα capital controls, ένα πρωτόγνωρο για τις επιχειρήσεις μέτρο, αλλά και να διαχειριστεί την κρίση που κατακρήμνιζε τον κλάδο των κατασκευών. «Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να μπορέσω να κρατήσω την ισορροπία με τους εργαζομένους μας, να τους καθησυχάσω και να εμπνεύσω ένα κλίμα σταθερότητας ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλεία μας με συνέπεια».

Αφού κατάφερε να περάσει το «σκόπελο» που ακούει στο όνομα ύφεση, πλέον το μέλλον φαντάζει ευοίωνο για την Otis και η εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού επιφυλάσσει εκπλήξεις για τις επιχειρήσεις. «Τεχνητή Νοημοσύνη, Internet of Things είναι κομμάτια που έχουν αγγίξει ήδη και εμάς. Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, απομακρυσμένη επικοινωνία και απεγκλωβισμός, προληπτική επίλυση βλαβών πριν γίνουν αντιληπτές από τον χρήστη. To brand βάζει στο επίκεντρο τον χρήστη, ο οποίος είναι πιο απαιτητικός και ενήμερος από ποτέ, του δηλώνει ότι είναι  “Made to Move you” και εξελίσσει το Customer Satisfaction σε Customer Experience» καταλήγει ο κ. Μπίκας.