Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε άμεσα κάποιο δάνειο στην Ελλάδα

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε άμεσα κάποιο δάνειο στην Ελλάδα
epa05917222 World Bank Group President Jim Yong Kim arrives to hold a news conference at the International Monetary Fund (IMF) headquarters in Washington, DC, USA, 20 April 2017. The World Bank IMF 2017 Spring Meetings take place 18-23 April 2017. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο επικεφαλής της Τράπεζας απάντησε στις φήμες περί δανειοδότησης με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο προσεχές διάστημα στη χορήγηση δανείου 3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

«Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την παροχή δανείου προς την Ελλάδα», ανέφερε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

O ίδιος εξήγησε πως οποιαδήποτε τέτοια κίνηση για παροχή δανείου στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση όλων των άλλων πιστωτών της Ελλάδας αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας. “Δεν υπάρχει τίποτα το επικείμενο, αλλά έχουμε δεσμευτεί να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με τρόπους που την στηρίζουμε ήδη εδώ και σχεδόν 5 χρόνια”, είπε.

Ο Κιμ αποσαφήνισε πως η Παγκόσμια Τράπεζα τρέχει ήδη προγράμματα στην Ελλάδα, τα όποια στηρίζουν την απασχόληση και τις επενδύσεις, ωστόσο δεν θέλησε να προδικάσει οποιαδήποτε απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα μελλοντικό δάνειο.

Σύμφωνα με πρόσφατη φημολογία, η ελληνική κυβέρνηση στόχευε να εξασφαλίσει το δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με σκοπό να χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα απασχόλησης που αφορά τη δημιουργία έως 450.000 θέσεων εργασίας μέσα σε μία τριετία.