Κουρουμπλής: Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση

Κουρουμπλής: Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση
Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στην 3η και 4η ΥΠΕ, Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουνίου 2015.

 Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο ίδιο μήκος κύματος με την Ολ. Γεροβασίλη, δήλωσε ότι αρχίζει να δημιουργείται καλό κλίμα στην κοινωνία. 

Υπέρ της συμμετοχής της κοινωνίας στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέροντας παράλληλα ότι ανάλογη πρόταση είχε υποβάλλει προ εξαμήνου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Και πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι άνθρωποι που εκλέγονται από τον λαό, προκειμένου να ασκήσουν μια στείρα κριτική στην κυβέρνηση ενοχοποίησαν αυτή την διαβούλευση και τη χαρακτήρισαν “χουντικής προέλευσης και έμπνευσης” διαδικασία. Έλεος δηλαδή! Πρέπει επιτέλους στον δημόσιο λόγο να υπάρχει ένα μέτρο από όλους μας. Και αν έχουμε παρεκτραπεί ο καθένας μας στο παρελθόν, ας μας γίνει μάθημα και ας συζητήσουμε για να βρούμε τον κοινό τόπο», τόνισε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ “Παραπολιτικά 90,1”.

Για το κίνημα “Παραιτηθείτε” αναγνώρισε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ειρηνικά την άποψή του, ωστόσο προσέθεσε ότι η αυριανή συγκέντρωση θυμίζει «μια άλλη το 1983, που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχουν επιλογές. Σέβομαι την επιλογή του καθενός. Εγώ σας είπα τι μου θύμισε, δεν είπα ότι είναι αυτό. Δηλαδή, αν μαζευτούν 50.000 και 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «αρχίζει να δημιουργείται ένα καλό κλίμα στην κοινωνία», η οποία «εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση για πολλούς και διαφόρους λόγους», ενώ συνέστησε στην αντιπολίτευση, που ζητεί εκλογές να κάνει υπομονή, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση εκλέχθηκε για τετραετή θητεία. «Κυβέρνησαν αρκετά χρόνια όλα αυτά τα κόμματα, στο ένα εκ των οποίων μάλιστα ήμουν και βουλευτής. Δεν αντέχουν να μείνουν έξω από τις καρέκλες ένα χρόνο; Ας κάνουν λίγη υπομονή. Ας περιμένουν 4 χρόνια να δούμε το έργο αυτής της κυβέρνησης, να το ψηλαφήσουμε και τότε η κοινωνία έχει όλη την ευχέρεια, στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, να μας στείλει και εμάς στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αυτή η κυβέρνηση που πέρασε αυτά που πέρασε, έζησε όσα έζησε αυτούς τους μήνες, κρίθηκε; Δηλαδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις κρίθηκαν σε ένα χρόνο;», συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.