Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Καλύτερο αεροδρόμιο στην ικανοποίηση των επιβατών επελέγη το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στα ετήσια βραβεία ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων.

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην ικανοποίηση των επιβατών, κατέλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στα ετήσια βραβεία ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World).

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς τα ετήσια βραβεία της ASQ θεωρούνται από τα κορυφαία στον κόσμο.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας ξεχώρισε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των επιβατών και βγήκε πρώτο στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκ. επιβατική κίνηση).

Τα βραβεία ASQ του ACI World αποτελούν παγκοσμίως την κορυφαία μέθοδο μέτρησης και αποτύπωσης της ικανοποίησης των επιβατών, εξετάζοντας 34 βασικούς δείκτες απόδοσης σε υπηρεσίες και προϊόντα των αεροδρομίων παγκοσμίως.

Στο πρόγραμμα ASQ συμμετέχουν 74% των 100 αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και οι απόψεις των επιβατών λαμβάνονται κατά την ημέρα του ταξιδιού τους. Το 2017, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε συνολικά 343 αεροδρόμια από 84 χώρες.

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση του ΔΑΑ: «Η πρώτη θέση στην Ευρώπη στο πλαίσιο αυτού του κορυφαίου θεσμού του ACI-ASQ μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μετράμε την ικανοποίηση των χρηστών μας από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου επιτυγχάνοντας διαχρονικά υψηλές αξιολογήσεις ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η σπουδαία αυτή διάκριση, όμως, φέτος αποτελεί την επιβράβευση από τους επιβάτες μας του επενδυτικού προγράμματός μας για την αισθητική, λειτουργική και εμπορική αναβάθμιση των χώρων του αεροδρομίου των τελευταίων ετών».

«Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνεχίζουμε και το 2018-2019 την υλοποίηση του προγράμματος αυτού με πρόσθετες επενδύσεις και υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες μας» κατέληξε ο κ. Παράσχης.