Πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκοι στην Ελλάδα το 2014

Πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκοι στην Ελλάδα το 2014

Κατακόρυφη αύξηση των Τούρκων που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα το 2014 προβλέπει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων.

Η αύξηση του βιοτικού και οικονομικού επιπέδου στην Τουρκία, η δημιουργία μεσαίας τάξης στην γείτονα και η κατακόρυφη αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων σε συνδυασμό με την διευκόλυνση έκδοσης τουριστικής βίζας από την ελληνική πλευρά οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε εκτόξευση του αριθμού των Τούρκων που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και φέτος, ενώ αναμένεται να έχει και περαιτέρω συνέχεια σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB), Basaran Usuloy.

Συγκεκριμένα ο κ. Usuloy, κάνοντας έναν απολογισμό της τουριστικής κίνησης της περασμένης εβδομάδας (σ.σ. τέλος του Ραμαζανιού), ανέφερε ότι 120.000 Τούρκοι προτίμησαν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των παραθεριστών.

«Η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ εκείνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω της εύκολης πρόσβασης για τις θεωρήσεις. Προβλέπουμε ότι θα στείλουμε πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα το 2014», δήλωσε.

Εάν πραγματοποιηθεί η πρόβλεψη αυτή θα έχουμε να κάνουμε με αύξηση άνω του 100% σε μία διετία, καθώς το 2012 ο αριθμών των Τούρκων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 433 χιλιάδες.

Διαβάστε ακόμη: Ο τουρισμός ανεβάζει στροφές