Πάνω από μισό δισ. δολάρια «σήκωσε» το Airbnb

Πάνω από μισό δισ. δολάρια «σήκωσε» το Airbnb

Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση αναφέρουν ότι το νέο μεγάλο deal έκλεισε.

Η Airbnb μόλις έκλεισε έναν τεράστιο νέο γύρο χρηματοδότης, όπως μεταδίδει αποκλειστικά το Fortune.com επικαλούμενο πολλαπλές πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα λάβει τουλάχιστον 555 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική της αποτίμηση στα 30 δισ. δολάρια. Μάλιστα το Fortune σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ένεση ρευστότητας μπορεί να φτάσει ως και τα 850 εκατ. δολάρια.

Αυτά τα χρήματα δεν σχετίζονται με μια δεύτερη διαδικασία χρηματοδότησης στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι παλαιότεροι μέτοχοι -κυρίως εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το Fortune, η διαδικασία αυτή μπορεί επισήμως να παραμένει ανοιχτή, όμως πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε πως έχει πλέον κλείσει.

Πάντως όλα αναμένεται να γίνουν γνωστά πιθανότατα την Παρασκευή.

Η νέα αυτή επένδυση έρχεται μετά από τη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε η Airbnb το περασμένο καλοκαίρι, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει λάβει στα 4 δισ. δολάρια.

Πηγές ανέφεραν στο Fortune ότι η Airbnb διαθέτει ήδη πολύ μεγάλη ποσότητα ρευστού, το οποίο και αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης εύρεσης κεφαλαίων ή έως ότου αποφασίσει να μπει στο χρηματιστήριο. Πάντως μια πηγή ανέφερε ότι το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής είναι ακόμη μακρινό, εφόσον πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την ενοικίαση σπιτιών στις αγορές της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο.