Παπούλιας: «Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση»!

Παπούλιας: «Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση»!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε και τον Μπάρακ Ομπάμα, «γιατί δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα».

Τα «ευχάριστα νέα» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τους εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ. Όπως υποστήριξε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει βγει κατά 75%-80% από την κρίση.

«Αυτή τη φορά, μάλλον έχω ευχάριστα νέα να σας πω: η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Και συνέχισε, πλέκοντας το εγκώμιο στους ομογενείς: «Δεν μείνατε όμως και εσείς αμέτοχοι απ’ αυτή την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Προσπαθήσατε όσο μπορούσατε σε όλους τους τομείς. Ενθαρρύνατε τους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργήσατε μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός από τη δεύτερη μεγάλη πατρίδα σας προς την Ελλάδα. Αυτά είναι πολλά και σημαντικά».

«Νομίζω ότι και εδώ δεν θα πρέπει εσείς να καταθέσετε τα όπλα, να το παρακολουθείτε, να επεμβαίνετε και να ασκείτε πιέσεις εκεί που ξέρετε ότι μπορεί να πιάσουν τόπο. Το χρειαζόμαστε. Αυτό το κάνετε πάντοτε. Σας παρακολουθώ, σας παρακολουθούσα στο παρελθόν και σαν υπουργός των Εξωτερικών, έχετε καταγράψει πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας ή σπρώχνοντας τον αμερικανικό παράγοντα να πάρει θέσεις δίκαιες. Δεν λέγω φιλο-ελληνικές, λέγω δίκαιες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό επικαλούμαστε εμείς οι μικροί και αδύνατοι. Ένα όπλο έχουμε: τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, να τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Ακόμη, ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, για το ευχετήριο τηλεγράφημα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα που υπόσχεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας» σχολίασε.

«Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι’ αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε ακόμη.

Πάπας: «Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος»