Παπούλιας: «Να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι»

Παπούλιας: «Να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι»
Photo: REUTERS

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών (βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άσκησε τα εκλογικό του δικαίωμα ψηφίζοντας στο 308ο εκλογικό τμήμα στο Νησί της Παμβώτιδας στις 12.30 μμ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:
«Μια πολύ σημαντική ημέρα. Αυτοδιοικητικές εκλογές , ο ζωογόνος χυμός της Δημοκρατίας. Έχουμε ιστορική παράδοση στον τόπο μας Πάντοτε οι τοπικοί άρχοντες διαδραμάτιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές του λαού μας. Ελπίζω σήμερα με την ψήφο του λαού να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι να προσφέρουν σε αυτόν το τόπο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ευδιάθετος, συνοδευόταν από την σύζυγό του και προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα ρώτησε, όσους βρίσκονταν εκεί, εάν ψήφισαν.

Μέσα στο τμήμα ρώτησε το δικαστικό αντιπρόσωπο εάν η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Καμμένος: Αποδοκιμάστε τις επιλογές Σαμαρά και Βενιζέλου
«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και σε δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απορρίπτοντας στα πρόσωπά τους «τα μνημόνια».

«Θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια» είπε ο κ.Καμμένος.

Τέλος συνεχάρη τους υποψήφιους για τον προεκλογικό τους αγώνα, και ευχήθηκε στους υποψήφιους του κόμματός του «καλά αποτελέσματα».

Κουβέλης: Η τοπική αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη
«Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφο τους μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, προοδευτική και αλληλέγγυα προς την κοινωνία που δοκιμάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 41ο-42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει λύση στα προβλήματά του» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Κουτσούμπας: Να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα
«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας,, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα μας, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια το κεφάλαιο την ΕΕ τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε Δήμους και Περιφέρειες. Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

Σταύρος Θεοδωράκης
«Ελπίζω να ψηφίσουμε όλοι τους καλύτερους, τους αξιότερους δηλαδή, έξω από κομματικές γραμμές. Αυτή είναι η άποψή μας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου όπου ψήφισε σήμερα το μεσημέρι.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει οι πόλεις, τα χωριά, η περιφέρεια να ψηφίσει, όχι κατ’ εντολή της Συγγρού, της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου, αλλά να ψηφίσει τους ικανότερους, τους αξιότερους, αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν την περιφέρεια και τις πόλεις»

Διαβάστε ακόμη: 

Τσίπρας: Πρώτο βήμα για αλλαγή σελίδας

Βενιζέλος: Ελπίζω η επιλογή του λαού να είναι προς την ανάπτυξη

Σαμαράς: Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση