Παραδοχή Κουβέλη: Δεν αποκλείω την 18μηνη κράτηση των στρατιωτικών

Παραδοχή Κουβέλη: Δεν αποκλείω την 18μηνη κράτηση των στρατιωτικών
Ï ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò óõíïìéëåß ìå ôïí ðñþçí ðñüåäñï ôçò ÄÇÌÁÑ Öþôç ÊïõâÝëç, óôç óõíÜíôçóç ôïõò óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ, ÁèÞíá Ôñßôç 2 Öåâñïõáñßïõ 2016. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

«Παρόμοια ζητήματα λύνονται συνήθως με ένα απλό τηλεφώνημα - Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας».

«Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι παρόμοια ζητήματα λύνονται συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα» και συμπλήρωσε ότι : «Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας».

Σημείωσε παράλληλα, ότι «η αντιμετώπιση του ζητήματος γίνεται σε δύο επίπεδα και στο δικαστικό και στο πολιτικό. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό και παρουσία έχουμε, συνεργάζονται οι οικογένειες με κάποιο δικηγορικό γραφείο. Η νομική συμπαράσταση υπάρχει, η αξίωση μας να απαγγελθεί η όποια κατηγορία είναι συνεχής. Επί της πολιτικής αντιμετώπισης δεν υπάρχει συνάντηση πολιτική, στρατιωτικοπολιτική όπου να μην έχει τεθεί το θέμα».

Τέλος ο υπουργός δήλωσε ότι «Διεκδικώντας και την πολιτική παρέμβαση αλλά και τη νομική διαδικασία πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε θα γίνει αυτό».

Τι λένε οι γονείς και οι φίλοι

Συγκίνηση προκαλούν οι δηλώσεις του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του Δημήτρη Κούκλατζη και του Αγγελου Μητρετώδης. Οι γονείς αλλά και ο κολλητός φίλος των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στη φυλακή της Αδριανούπολης για περισσότερες από 140 ημέρες, μιλούν και δείχνουν την αγωνία που επικρατεί για την τύχη των παιδιών. Στον Σκάι μίλησε ο πιο στενός φίλος του Κούκλατζη λέγοντας: «Ο Δημητρης είναι καλά, όσο μπορεί να είναι καλά κάποιος που είναι κλεισμένος σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Στις φυλακές τους φέρονται καλά, δεν υπάρχει κανενα παράπονο».

Μιλώντας για τους γονείς του τονίζει ότι ζουν για την κάθε Παρασκευή που πηγαίνουν να δουν τα παιδιά τους. «Οι γονείς του Δημήτρη αντέχουν. Προσπαθούν να είναι δυνατοί. Δυστυχώς όμως τα σημάδια της κόπωσης γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Μετά και την τελευταία απόφαση δεν είπαν τίποτε. Αυτό που ζητούν είναι να τους απαγγελθεί κατηγορία».