Παραδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

Παραδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής προσήλθε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε πριν από λίγο για να παραδοθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

«Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει», δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί. Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος». Κατά την είσοδο του χαιρέτησε  με χιτλερικό χαιρετισμό και φώναξε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!».

Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της ΧΑ κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά την σύλληψή του.

Αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, τη χαρακτήρισε ως «συνονθύλευμα νεοναζιστικών, φασιστικών, παγανιστικών και λούμπεν στοιχείων του υποκόσμου, το οποίο με το μανδύα του αντισυστημικού και του αντιμνημονιακού προσπάθησε να αλώσει κάθε τομέα κοινωνικής δράσης».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τις συλλήψεις στον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, παραδέχεται πως σημαντική μερίδα του πολιτικού συστήματος υπέκυψε στον πειρασμό της μικροκομματικής διαχείρισης του μορφώματος και προσθέτει πως μερικοί από την Αριστερά «πίστευαν ότι θα έκοβε ψήφους από τη ΝΔ και ότι αυτό θα τους εξυπηρετούσε, σε συνδυασμό με το ότι θα τους επέτρεπε να συκοφαντήσουν την παράταξή μας».

Διαβάστε ακόμη: Υπό κράτηση οι 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player