«Παράθυρο» για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου

«Παράθυρο» για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου

Όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, η συζήτηση με τους Ευρωπαίους για το ζήτημα συνεχίζεται.

 

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία ανοικτή διαπραγμάτευση για το πλαίσιο προστασίας των πιο αδύναμων στο μέλλον και σύντομα αναμένεται από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν ανακοινώσεις. Αυτό ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, σε εκδήλωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση”, με θέμα: «Νόμος Κατσέλη: Επιτακτική όσο ποτέ η προστασία της κύριας κατοικίας».

Όπως είπε ο κ. Κουρμούσης υπάρχει μία συζήτηση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το όριο το οποίο κάποιος θα λογίζεται ως οικονομικά αδύναμος προκειμένου να προστατεύεται. «Συνεχίζεται λοιπόν η διαδικασία αλλά τί θα γίνει όταν φτάσει κάποιος στο δικαστήριο, αυτό είναι κάτι το οποίο θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Κουρμούσης ο οποίος σημείωσε ότι ο αντίλογος προς την κυβέρνηση προκειμένου να μην εξακολουθήσει να υπάρχει ένα καθεστώς προστασίας στη χώρα μας για τους πιο αδύναμους είναι ότι πέρασε η κρίση και ότι ενδεχομένως το καθεστώς το εκμεταλλεύονται και όσοι δεν το έχουν ανάγκη. Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση απαντάει ότι η κρίση πέρασε αλλά η ανεργία είναι ακόμη ψηλά και το ΑΕΠ χαμηλά, ενώ σε ότι αφορά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές υπάρχουν ελεγκτικές δικλείδες ασφαλείας.