«Παρελθόν» οι δύο χειραποσκευές στην Ryanair

«Παρελθόν» οι δύο χειραποσκευές στην Ryanair

Τι αλλάζει στις αποσκευές και το κόστος τους απ' την 1η Νοέμβρη. 

Η Ryanair θα επιτρέπει στους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα την μεταφορά μόνο μιας χειραποσκευής από την 1η Νοεμβρίου, αφού η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε ότι η πολιτική μεταφοράς των δύο τσαντών παρά ήταν δημοφιλής.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να αυξήσει το επιτρεπόμενο όριο των βαλιτσών που περνάνε στις αποσκευές από τα 15 κιλά στα 20 – και να μειώσει το κόστος απ’ τα 35 στα 25 ευρώ / λίρες σε μια κίνηση που θα της κοστίσει σε «απώλειες» πάνω από 50εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης, η Ryanair δήλωσε πώς θέλει να ενθαρρύνει περισσότερους επιβάτες να κάνουν check in τις αποσκευές τους για να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που φθάνουν στις πύλες επιβίβασης με δύο τσάντες. Με τον αριθμό των επιβατών να έχει φτάσει το 97% σε πληρότητα τον Αύγουστο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην καμπίνας του αεροσκάφους γι αυτό τον όγκο βαλιτσών».

Ο επιπλέον αριθμός των χειραποσκευών προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα μεγάλες και καθυστερήσεις πτήσεων, πρόσθεσε η Ryanair. Μόνο επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης θα μπορούν να πάρουν δύο αποσκευές από την 1η Νοεμβρίου, έκανε σαφές.

Ο Kenny Jacobs, επικεφαλής μάρκετινγκ στη Ryanair, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ανεβάζοντας το επιτρεπόμενο όριο βαλίτσας σε χαμηλότερες τιμές θα κάνει τους πελάτες μας να θέλουν να κάνουν check-in τις αποσκευές τους και θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των ατόμων που επιλέγουν να ταξιδέψουν με δύο χειραποσκευές, κάτι που δημιουργεί ουρές και υπερφόρτωση του αεροσκάφους».