Παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών ο Πρόεδρος της Cyprus Airways

Παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών ο Πρόεδρος της Cyprus Airways

Στους 15 οι υποψήφιοι μνηστήρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Στο προσκήνιο βρίσκονται για ακόμα μια ημέρα οι Κυπριακές Αερογραμμές με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Το Υπουργικό Συμβούλιο στο νησί της Αφροδίτης έκανε δεκτή την παραίτηση του Τώνη Αντωνίου από την προεδρία της Cyprus Airways, μετά από έκθεση που διαπιστώνει ότι δεν ακολουθήθηκαν απόλυτα οι διαδικασίες ανάθεσης έργων.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία έλαβε γνώση των συμπερασμάτων της έκθεσης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τις δέκα ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Αντώνη Αντωνίου», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο κ.  Αντωνίου δεν ενήργησε με δόλο ή πρόθεση να έχει προσωπικό όφελος.

Συγκεκριμένα, φέρεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Πρόεδρος των Κ.Α. να χρέωνε στον κρατικό αερομεταφορέα εξώδικα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα που του είχαν επιβληθεί, ενώ επίσης χρέωνε στην εταιρεία και το σέρβις συντήρησης του αυτοκινήτου του, κόστους 1.196 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε χρεωστικό προς τις Κ.Α. για τουλάχιστον 480 φιάλες κρασιού συνολικής αξίας 2.667 ευρώ, ενώ  φέρεται o κ. Αντωνίου να έχει προβεί προσωπικά σε απευθείας ανάθεση έργου κοστολογούμενου στις 86.878 ευρώ, παρακάμπτοντας πλήρως το Τμήμα Προσφορών των Κ.Α. αλλά και να έχει δημιουργήσει προνομιακή μεταχείριση προς συγκεκριμένα άτομα, τα οποία και ελάμβαναν εξωπραγματικές εκπτώσεις στα εισιτήρια τους.

Η είδηση έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση, δια στόματος κ. Αντωνίου, υπογραφής μη δεσμευτικής πρότασης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών από δεκαπέντε συνολικά αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και της Aegean. Ωστόσο, ο αριθμός των υποψήφιων ήταν μικρότερος από τους 22 που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

Ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις μη δεσμευτικές προτάσεις τους και το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα καθοριστεί το κατά πόσον οι ΚΑ θα παραμείνουν με το ίδιο καθεστώς ή όχι.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Michael O’Leary, υπογραμμίζοντας πως με τη βοήθεια της δικής του αεροπορικής, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές και περισσότερες πτήσεις, που θα αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρουν κάθε χρόνο στα 3 εκατ. μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος συναντήθηκε στη Λευκωσία, με την ομάδα που χειρίζεται το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και με τον υπουργό Συγκοινωνιών σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε στην Κυβέρνηση η Ryanair, ανεξάρτητα από τη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις και για θέματα που αφορούν το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι δέκα «μνηστήρες» των Κυπριακών αερογραμμών

Κίνηση της Aegean για αγορά των κυπριακών αερογραμμών

Ενδιαφέρον της Ryanair για τις Κυπριακές Αερογραμμές