Παραιτήθηκε η ΓΔ εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς

Παραιτήθηκε η ΓΔ εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς

Η αποχώρηση της κ. Πηνελόπης Λαζαρίδου δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για την αντικατάστασή της στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Μετά από μία πορεία 29 ετών στην Τράπεζα Πειραιώς και “χτίζοντας” επί της ουσίας το corporate του μεγαλύτερου σήμερα συστημικού τραπεζικού ομίλου, η κυρία Πηνελόπη Λαζαρίδου, αποχωρεί , για δικούς της προσωπικούς λόγους, από την Τράπεζα.

Η απόφαση για απομάκρυνση από το στρατηγικό πόστο που κατείχε στην Τράπεζα Πειραιώς συνάδει με την ανταπόκρισή της σε νέες, αξιόλογες προτάσεις στον ευρύτερο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαζαρίδου έχει δεχθεί προτάσεις από σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής και σύντομα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα σε υψηλό πόστο του ελληνικού επιχειρείν. Χώρο, που γνωρίζει πολύ καλά, μέσα από την ενεργό δράση της στο corporate, μέσα από το banking.

Η εμπειρία της κυρίας Λαζαρίδου στην Τράπεζα Πειραιώς περιλαμβάνει ηγετικές θέσεις στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων (corporate), στο Project Finance , στη ναυτιλία (shipping), στα κοινοπρακτικά δάνεια, σε συνδυαστικά προϊόντα κ.α.

Άλλωστε η Τράπεζα Πειραιώς έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής (όπως τη χρηματοδότηση μεγάλων αυτοκινητοδρόμων π.χ. Αττική Οδός), έχει συμβάλλει στη συνέχιση επιχειρήσεων σημαντικών κλάδων ( όπως για τα deals Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, Χαλκιαδάκη – Σκλαβενίτη κ.α) καθώς και στο χώρο της ιχθυοκοαλλιέργειας, αλλά και άλλους «νευραλγικούς» τομείς της οικονομίας.

Η συνεισφορά της Τράπεζας Πειραιώς στην οικονομία, μέσω της δραστηριοποίησης του corporate θεωρείται από τα στελέχη της σημαντική , καθώς ικανοποιεί στόχους, όχι μόνο της λογικής να μην χάσει η Τράπεζα τα χρήματα των δανείων της, αλλά να εξυπηρετήσει τους προμηθευτές των επιχειρήσεων, το ελληνικό Δημόσιο, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και προφανώς, τις θέσεις εργασίας.

Μόνο και μόνο από το μεγάλο έργο της χρηματοδότησης αυτοκινητοδρόμων, διατηρήθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας, όπως είχε αναφέρει κάποια στιγμή, λόγω της θέσης της, η κυρία Λαζαρίδου.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ποιό θα είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα της επικεφαλής σεcorporate/shipping/project finance της Πειραιώς καθώς και το ποιός θα αναλάβει καθήκοντα στη θέση της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα έχει αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρία head hunter τη στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού της, από θέσεις νευραλγικές, που αποχωρούν.

Πηγή: news247.gr