Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΤΧΣ

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΤΧΣ

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ ζήτησε η κυβέρνηση την Πέμπτη. 

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώσε ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών. Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΤΧΣ διευκρινίζει, σε συνέχεια δημοσιευμάτων, ότι σύμφωνα με καταστατικό του νόμο δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το κυβερνητικό αίτημα σχετίζεται με την εμπλοκή του ονόματος της κυρίας Σακελλαρίου στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του οποίου υπήρξε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στο θέμα, που διερευνάται από την δικαιοσύνη, σημείωσε: «Αυτά είναι ζητήματα που από τη μία πλευρά αφορούν στη Δικαιοσύνη, επομένως δεν θέλω να κάνω σχόλιο σε επίπεδο Δικαιοσύνης, από τη στιγμή που τίθεται θέμα σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο ΤΧΣ σε ζητήματα ανοιχτά με τη δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης» και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση αυτή είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα».