Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής»

Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής»
Ο γραμματέας της «Οργάνωση Γη», Πέτρος Κόκκαλης μιλά στην παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα της «Νέας Αστικής Ατζέντα» του UN-HABITAT , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. Πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Κέντρο Καινοτομίας & Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση από την «Οργάνωση Γη» για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα της «Νέα Αστική Ατζέντα» του UN-HABITAT. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τί ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Παραιτήθηκε το απόγευμα ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, έπειτα από την προτροπή της ίδιας του της παράταξης, να αποχωρήσει σε περίπτωση που σκοπεύει να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού εξέφρασε την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τους όρους της συμμετοχής του στα κοινά, δήλωσε πως αποχωρεί από τον συνδυασμό.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το μεσημέρι, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Πειραιάς Νικητής», καλούσε τον τέως, πλέον, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, Πέτρο Κόκκαλη να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο ίδιος είχε σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν λίγο, ο Πέτρος Κόκκαλης προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Το γεγονός ότι ο “Πειραιάς Νικητής”, παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό “Πειραιά Νικητή” αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».

Απάντηση της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» στον Πέτρο Κόκκαλη

Ανακοίνωση- απάντηση, στις αιχμές που άφησε κατά την αποχώρησή του ο Πέτρος Κόκκαλης από την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», εξέδωσαν πριν από λίγο, δημοτικοί σύμβουλοί και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Πειραιά.

«Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη. O “Πειραιάς Νικητής” είναι μια παράταξη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί συλλογικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, έναν τρόπο λειτουργίας για τον οποίο ουδέποτε άλλωστε εξέφρασε οποιαδήποτε ένσταση».

«Ο “Πειραιάς Νικητής” δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια, με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το συμφέρον μόνο της πόλης του Πειραιά και των Πειραιωτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική η οποία το υπονομεύει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζεται πως τη συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράφουν 26 δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων.