«Πάρτι» για τις εταιρείες στοιχημάτων με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

«Πάρτι» για τις εταιρείες στοιχημάτων με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

Ο γερμανικός θρίαμβος στον ημιτελικό του Μουντιάλ γέμισε τα ταμεία των «bookies» της Ευρώπης.

Υπάρχει μόνο μία κατηγορία ανθρώπων που είναι πιο χαρούμενοι από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας: οι «μπουκμέικερς», που πρέπει να στείλουν κάσες με σαμπάνιες στον Μίροσλαβ Κλόζε και την παρέα του, ύστερα από τον θρίαμβό τους επί της Βραζιλίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη στοιχηματική αγορά της Ευρώπης, πάνω από 35% όλων όσων στοιχημάτισαν στον νικητή του Μουντιάλ επέλεξαν τη Βραζιλία, σίγουροι ότι κανένας δεν θα μπορούσε να κερδίσει την ποδοσφαιρική υπερδύναμη στο ίδιο της το σπίτι.

Και επειδή τα στοιχήματα για τον νικητή του παγκόσμιου κυπέλλου αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά όλης της διοργάνωσης, ο αποκλεισμός της Βραζιλίας έφερε χαμόγελα σε όλους τους «bookies».

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Το απίστευτο σκορ 7-1 σημαίνει ότι «καθάρισαν» και στην αγορά πρόβλεψης του ακριβούς αποτελέσματος του αγώνα. Ο εκπρόσωπος τύπου της William Hill δήλωσε ότι ούτε ένας παίκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόβλεψε σωστά το σκορ, αν και ένας κάτοικος της βόρειας Αγγλίας κέρδισε 240 λίρες ποντάροντας 80 πέννες στο σκορ ημιχρόνου 5-0 υπέρ της Γερμανίας!

Όμως, ως γνωστόν, οι μπουκμέικερς γκρινιάζουν ακόμα κι όταν οι δουλειές τους πηγαίνουν καλά. «Δεν πήγαμε όσο καλά μπορούσαμε στα στοιχήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γουίλιαμς εκ μέρους της Ladbrokes. Και τα στοιχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ισοδυναμούν πλέον με το ήμισυ της αξίας όλων των πονταρισμάτων. Μετά το πρώτο γκολ, πολλοί παίκτες προέβλεψαν σωστά ότι η Γερμανία θα σκοράρει κι άλλα, καταλαβαίνοντας προς τα πού «έγερνε» το γήπεδο.

Ακόμα χειρότερα, ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχήματα είναι το ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Αυτά τα λεφτά προορίζονταν για τις τσέπες των γραφείων στοιχημάτων, μέχρι που ο Όσκαρ σκόραρε για τη Βραζιλία δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς. Το ποσό που έχασαν οι μπουκμέικερς λόγω αυτού του γκολ ανέρχεται σε εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον Τζο Κρίλυ της William Hill.

Έχοντας κερδίσει ήδη πολλά εκατομμύρια από τους παράλογα αισιόδοξους Άγγλους που πόνταραν στη δική τους εθνική ομάδα, τα γραφεία στοιχημάτων έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη σε αυτό το Μουντιάλ.

Δεν φαντάζεστε, όμως, την αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς: οι μετοχές της Ladbrokes έπεσαν κατά 1,2% χθες, της William Hill κατά 0,5%, και της Betfair κατά 0,9%…

Διαβάστε ακόμη:

Ποδόσφαιρο έναντι οικονομίας

Τα καλύτερα συλλεκτικά αντικείμενα με θέμα το Μουντιάλ

H Adidas «πάει ταμείο» στη Βραζιλία

Η «τραγωδία» της Βραζιλίας στα social media

Πόσο κοστίζει κάθε ομάδα του Μουντιάλ;

Τα δέκα «αγαπημένα» ποδοσφαιρικά αστέρια των χορηγών