PASAL Development: Ζημίες 5,95 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο

PASAL Development: Ζημίες 5,95 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο

Σε 1,55 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) της PASAL Development ΑΕ το α' εξάμηνο 2017.

Σε 1,55 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) της PASAL Development ΑΕ το πρώτο εξάμηνο 2017 έναντι 1,57 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το πρώτο εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε ζημίες 5,95 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,59 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση των ζημιών οφείλονται κατά κύριο λόγο στην μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 128,86 εκατ. ευρώ από 128,22 εκατ. ευρώ την 31.12.2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η PASAL στην TRASTOR και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η PASAL έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου AthensHeart εμφανίζει μικρή άνοδο (1%) σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του σε σχέση με το 2016 παραμένουν σταθερές.

Μετά το β’ εξάμηνο του 2016 η εταιρεία υπέγραψε αρκετές νέες μισθώσεις και αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται ότι η PASAL προωθεί τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής σύμβασης εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες, βάσει επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει καταρτίσει με σκοπό την βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη της. Η διοίκηση της εταιρείας, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στην συμμετοχή και ξένων επενδυτών.