Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στο 2015 υπόσχεται η Uber

Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στο 2015 υπόσχεται η Uber

Ο επικεφαλής της εταιρείας διαδικτυακής μίσθωσης ταξί επιχειρεί για άλλη μία φορά να «χρυσώσει το χάπι» στους επικριτές της ανά τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Μόναχο, ο επικεφαλής της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί Uber, Τράβις Κάλανικ τόνισε πως η εταιρεία του θα προχωρήσει σε «συνεργασίες» σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μέσα στο 2015, δημιουργώντας 50.000 θέσεις εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο.

Η επέλαση της Uber στην Ευρώπη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εταιρείες ταξί σε πολλές χώρες και οι δηλώσεις του Κάλανικ μοιάζουν περισσότερο με μια «προσπάθεια να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τους επικριτές της εταιρείας του».

Η υπηρεσία Uber επιτρέπει στους χρήστες της να κλείσουν ταξί από το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη λειτουργεί σε 250 πόλεις παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι αξίζει 40 δισεκ. δολάρια.

Οι επικριτές της Uber τονίζουν ότι η εταιρεία δεν ελέγχει διεξοδικά τους συνεργαζόμενους με αυτήν οδηγούς αλλά και τα οχήματά τους ενώ παράλληλα παραβιάζει αρκετούς από τους κανόνες του ανταγωνισμού σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Ήδη, εταιρείες ταξί από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία αλλά και την Ισπανία κινούνται δικαστικά εναντίον της Uber. Επιπλέον, μια Ινδή που βιάστηκε από οδηγό ταξί που συνεργαζόταν με την εταιρεία μηνύει την Uber σε αμερικανικό δικαστήριο.