Οι πέντε χώρες με τους περισσότερους κροίσους

Οι πέντε χώρες με τους περισσότερους κροίσους

Ο παγκόσμιος πληθυσμός δισεκατομμυριούχων ανήλθε σε 2.170 άτομα, με το συνολικό τους πλούτο να αυξάνεται 5,3%.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η «πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων» σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Wealth-X and UBS Billionaire Census 2013. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ δραστηριοποιούνται συνολικά 515 κρίσοι, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Κίνα με 157 δισεκατομμυριούχους. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Γερμανία, Βρετανία και Ρωσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικεντρώνει στο προφίλ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, το 87% των δισεκατομμυριούχων είναι άνδρες και το 86% του συνολικού πληθυσμού είναι παντρεμένοι. Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία, ο μέσος δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή του τέσσερα σπίτια, το καθένα αξίας περίπου 20 εκατ. Οι περισσότεροι δε, έχουν αδυναμία στα γιοτ και τα έργα τέχνης.

Διαβάστε επίσης: Οι πλουσιότεροι μετανάστες στις ΗΠΑ

Αύξηση δισεκατομμυριούχων στην Ασία, μείωση στην Ευρώπη
Η τάση που καταγράφεται και σε αυτή την έκθεση είναι η αύξηση των δισεκατομμυριούχων στην Ασία, καθώς παρά την μερική επιβράδυνση της περιοχής, ο μεγαλύτερος αριθμός κροίσων παγκοσμίως το 2013 προέρχεται εκεί.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 18 άτομα, φθάνοντας στα 508 σε όλη την Ασία το 2013. Ο συνολικός πλούτος τους αυξήθηκε κατά 13% στα 1,19 τρισ. δολάρια. «Η Ασία είναι η περιοχή που οδηγεί τις τεκτονικές αλλαγές στον πλούτο. Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων στην Ασία έχει αυξηθεί με τον ταχύτερο ρυθμό από οποιαδήποτε άλλη περιοχή», αναφέρει η έκθεση.

Την ίδια ώρα, αριθμός των Ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων μειώθηκε κατά 29 άτομα στα 766. Ωστόσο, ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε κατά 3,7% στα 2,12 τρισ. δολάρια.

Συνολικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός δισεκατομμυριούχων ανήλθε σε 2.170 άτομα, με το συνολικό τους πλούτο να αυξάνεται 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 6,5 τρισ. δολάρια. Ο μέσος πλούτος των δισεκατομμυριούχων ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:  Οι πολυεκατομμυριούχοι της Ελλάδας αυξάνουν τις περιουσίες τους