Πέντε επιχειρηματικοί κολοσσοί που ακολουθούν το δρόμο των startups

Πέντε επιχειρηματικοί κολοσσοί που ακολουθούν το δρόμο των startups

Μπορεί κάθε μια από τις εταιρείες αυτές να έχει σημειώσει επιτυχίες στον κλάδο της, όμως η αναζήτηση της καινοτομίας εξασφαλίζει το μέλλον.

Η φιλοσοφία των startups έχει μεγάλη πέραση το τελευταίο διάστημα στις μεγάλες επιχειρήσεις. Κι αυτή είναι μια σειρά από γνωστές εταιρείες οι οποίες ζήτησαν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του γνωστού συγγραφέα, επιχειρηματία και blogger Eric Ries:

P&G

Υιοθετώντας το σκεπτικό του Reis για το «πιο βιώσιμο προϊόν», η Procter and Gamble λάνσαρε δύο νέες γραμμές προϊόντων γυναικείας υγιεινής σε περιβάλλον καταναλωτικών δοκιμών σε ένα μόλις χρόνο.

GE

Το πρόγραμμα καινοτομίας που βασίζεται στη μεθοδολογία του Ries βρήκε μια πρωτότυπη εφαρμογή: ο κλάδος των τουρμπίνων αερίου της εταιρείας άλλαξε το μοντέλο του από την παροχή αναβαθμίσεων σε βάθος χρόνου, στις παρεμβάσεις που αφορούν το μέλλον, τώρα. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις του 2016 αυξήθηκαν κατά 2 δισ. δολάρια.

Intuit

Η εταιρεία κατασκευής λογισμικού για παροχή λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών χρησιμοποίησε τις εναλλακτικές προτάσεις του Ries για να προσεγγίσει τη μέθοδο της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Citi Ventures

Το VC του τραπεζικού κολοσσού χρησιμοποιεί το λεγόμενο «συμβούλιο ανάπτυξης», μια ακόμη πρόταση του Reis. Το συμβούλιο αυτό διενεργεί συναντήσεις που ονομάζονται Deal Day, κατά τις οποίες εσωτερικές ομάδες παρουσιάζουν τις επενδυτικές τους προτάσεις οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν χαμηλό ρίσκο και χρειάζονται άμεση διαχείριση.

Toyota

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μια πρωτότυπη έμπνευση για τον Reis και τη στροφή του στην πρωτοποριακή τεχνική παραγωγής. Τώρα ήρθε η ώρα της ιαπωνικής εταιρείας να στραφεί στις startups ούτως ώστε να καταφέρει να καλύψει τον ανταγωνισμό στον τομέα της διασύνδεσης οχημάτων.