Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την επόμενη σας συνέντευξη

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την επόμενη σας συνέντευξη

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων; Δείτε πως θα το καταφέρετε. 

 

Έχετε άγχος να μιλήσετε μπροστά σε κοινό; Φοβάστε μήπως χάσετε τα λόγια σας ή κάνετε κάποιο σαρδάμ; Οι συνεντεύξεις για μια θέση εργασίας λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, προκαλώντας πανικό σε αρκετούς υποψηφίους.

Έχουμε για εσάς μικρά μυστικά που θα σας ηρεμήσουν, λίγο πριν περάσετε τη πόρτα της εταιρείας που σας ενδιαφέρει.

Ας τα δούμε.

Μάθετε τα πάντα για τη δουλειά

Η θέση για την οποία κάνετε αίτηση πρέπει να γίνει η «καλύτερη σας φίλη». Πρέπει να μάθετε να πάντα γι αυτή και να θέλετε να τη «βελτιώσετε».

Δείτε τι ακριβώς απαιτεί η θέση και τι χρειάζεται για να είστε οι καλύτερη στη θέση αυτή. Πρέπει να μπορείτε να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Έτσι, θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα. Στη συνέχεια μπορείτε να προτείνετε ιδέες ώστε να κάνετε την εργασία σας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και απαραίτητη!

Ερευνήστε την εταιρεία

Πρέπει να ξέρετε τα πάντα για τη θέση εργασίας, αλλά και για την ίδια την εταιρεία. Πόσα χρόνια λειτουργεί, ποια η πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία, το ποσοστό υπαλλήλων που αποχωρούν, τη κουλτούρα τους, τη πολιτική και τη στρατηγική τους και τόσα ακόμα. Κάθε λεπτομέρεια μπορεί να φανεί χρήσιμη. Να θυμάστε πως οι εταιρείες δε ψάχνουν μόνο τους σωστούς υπαλλήλους, αλλά και τα σωστά άτομα.

Ετοιμάστε τις ερωτήσεις σας

Αφού κάνετε την έρευνα σας τόσο για τη θέση εργασίας, όσο και για την εταιρεία ετοιμάστε τη λίστα με τις δικές σας ερωτήσεις για τον υπεύθυνο προσλήψεων, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Οι υποψήφιοι που έχουν και εκείνοι ερωτήσεις πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ψάξτε ανάμεσα στους γνωστούς σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν και ήρθε η στιγμή να τα εκμεταλλευτείτε. Δείτε ποιες από τις επαφές σας εργάζονται στην εταιρεία που σας ενδιαφέρει και προσπαθήστε να μάθετε λεπτομέρειες «εκ των έσω». Πώς είναι μια ημέρα στην εταιρεία για την οποία κάνετε αίτηση, πόσο ελευθερία έχουν κ.α. Σίγουρα οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί έχουν περισσότερες απαντήσεις.

Σωστή γλώσσα του σώματος

Όσο καλά κι αν τα «πείτε» στη συνέντευξη, δε θα πείσετε τον υπεύθυνο αν το σώμα σας «λέει άλλα». Αν έχετε, για παράδειγμα, τα χέρια σας σταυρωμένα δείχνει «άμυνα», αν πειράζετε διαρκώς τα μαλλιά σας δείχνει «άγχος» και πάει λέγοντας. Υιοθετείστε μια «θετική στάση» για να κερδίσετε το ενδιαφέρον. Προσπαθήστε να γείρετε λίγο προς τον συνομιλητή σας δείχνει πως τον ακούτε και θέλετε να έρθετε κοντά, χρησιμοποιείστε (με μέτρο) τα χέρια σας όσο μιλάτε, ενώ προσέξτε να έχετε έναν σταθερό τόνο στη φωνή σας.