Πέρασαν με ευρεία πλειψηφία από τη βουλή οι τροπολογίες για μείωση ΕΝΦΙΑ, φορολογίας επιχειρήσεων και μέρισμα

Πέρασαν με ευρεία πλειψηφία από τη βουλή οι τροπολογίες για μείωση ΕΝΦΙΑ, φορολογίας επιχειρήσεων και μέρισμα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στην ολομέλεια της Βουλής ,Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ελάχιστες οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων που σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία.

Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι.

Στην ψηφοφορία που έγινε, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

-την τροπολογία για το συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “όχι” και το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”.

-την τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “παρών” και το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”

-την τροπολογία για το Μάτι ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε “όχι” και το Ποτάμι που ψήφισε “παρών”.

-την τροπολογία για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος την ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Ποτάμι που δήλωσε “παρών”.