Πέρασε το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ

Πέρασε το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ

Με 155 «Ναι» και 104 «όχι» η βουλή ενέκρινε το σχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Μέσω της διαδικασίας ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η βουλή ενέκρινε την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).  Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά ψήφισαν 260 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν οι 155 και «Όχι» 104. «Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η Φωτεινή Πιπιλή καταψήφισε το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, ενώ ο πρώην πρόεδρος της βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Απόντες ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός για την Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, ζήτησε από όλα τα κόμματα να συμβάλλουν στη δημιουργία του νέου φορέα ακόμη κι αν το καταψήφισαν.

Ο κύριος Καψής επανέλαβε ότι η δέσμευση που είχε αναλάβει για τους 2.000 εργαζόμενους, ισχύει.

Σήμερα αναμένεται να βγει και η σχετική προκήρυξη, όπου σε πρώτη φάση θα προσληφθούν περίπου 580 άτομα, τα οποία θα εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να λειτουργήσει ο νέος δημόσιος φορέας.

Στο μεταβατικό αυτό στάδιο, το αρμόδιο εποπτικό συμβούλιο θα πάρει σημαντικές αποφάσεις, μία από τις οποίες αφορά και τις προσλήψεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ