Περικοπές 34.000 θέσεων εργασίας από τη Hewlett-Packard

Περικοπές 34.000 θέσεων εργασίας από τη Hewlett-Packard
Photo: REUTERS

15% παραπάνω περικοπές από όσες είχε προβλέψει θα πραγματοποιήσει τελικά η εταιρεία στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Πέντε χιλιάδες περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες προβλέπονταν στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της πρόκειται να καταργήσει σε διεθνές επίπεδο η αμερικανική κατασκευάστρια συστημάτων πληροφορικής Hewlett-Packard (HP).

Την ανακοίνωση έκανε η διεύθυνση της εταιρείας σε ένα ενημερωτικό της δελτίο προς το αμερικανικό χρηματιστήριο.

«Από την 31η Ιουλίου 2013 η HP υπολόγιζε να καταργήσει περίπου 29.000 θέσεις εργασίας ως τα τέλη του 2014 στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, εν μέρει χάρη σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες άλλες χώρες», εξηγείται στο κείμενο αυτό.

«Λόγω των πιέσεων στην αγορά και τις δραστηριότητες του ομίλου, από 31ης Οκτωβρίου η HP αναμένει πλέον να προχωρήσει στην κατάργηση ενός επιπλέον 15%» θέσεων εργασίας, ή «συνολικά περίπου 34.000 θέσεις εργασίας, και να εγγράψει περίπου 4,1 δισ. δολάρια στο πακέτο των έκτακτων δαπανών της για τη διαδικασία της αναδιάρθρωσής της», σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησής της στις χρηματιστηριακές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: Οι καλύτεροι και χειρότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι του 2013

Η HP ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος της στα τέλη του Οκτωβρίου με καθαρά κέρδη 5,1 δισεκ. ευρώ, μετά τη ζημία-ρεκόρ 12,7 δισεκ. ευρώ που είχε καταγράψει το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η HP είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2012 μαζικές απολύσεις και καταργήσεις θέσεων εργασίας, τις μεγαλύτερες μετά την εξαγορά της εταιρείας EDS το 2008, καθώς η διεύθυνσή της πάσχιζε να χαράξει μια νέα στρατηγική κατεύθυνση, μετά τις αλλεπάλληλες αντικαταστάσεις δύο διευθυνόντων συμβούλων της.

Οι μειώσεις κόστους στις οποίες προχώρησε η εταιρία-κολοσσός της αγοράς των υπολογιστών είχαν αποτέλεσμα, καθώς η HP ανακοίνωσε το τελευταίο τρίμηνο αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκώμενων παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της συνεχίζουν να πέφτουν.

Διαβάστε ακόμη: 38 λογότυπα που πήρε μαζί του το 2013