Περισσότερο ελαιόλαδο Μυτιλήνης ζητούν οι Κινέζοι

Περισσότερο ελαιόλαδο Μυτιλήνης ζητούν οι Κινέζοι

Γερμανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων ζητά συνεργάτες προκειμένου να καλύψει την αυξημένη εξαγωγική ζήτηση από την ασιατική χώρα.

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή, τυποποίηση, διακίνηση και εμπορία ελαιολάδου στη Λέσβο, ότι έχει ζητηθεί από την Κίνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου, εξέδωσαν σήμερα από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Αδαμίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Ευστράτιος Κύτελης.

Συγκεκριμένα, ως απόρροια της περσινής συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «ANUGA 2013» της Κολωνίας, η εταιρεία «TUS ® G. PARIDIS e.K.» του George Paridis, με έδρα το Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο stand της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ζητάει να προμηθεύεται και να εξάγει στην Κίνα, σε συνεργασία με κινεζική εισαγωγική εταιρεία, 100 τόνους extra παρθένου ελαιολάδου από τη Λέσβο κάθε χρόνο.

Οι προδιαγραφές που θέτει η κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με την έγγραφη ενημέρωση της «TUS ® G. PARIDIS e.K.» προς την περιφέρεια, είναι ότι αυτή η ποσότητα πρέπει να διατίθεται σε φιάλες ενός λίτρου, η ποιότητα να είναι standard και η ετικέτα μοναδική.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, στην πόλη Βούπερταλ, τη λειτουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου προϊόντων από τη Λέσβο και τη Λήμνο -ενδεχομένως σε δεύτερη φάση και όλου του Βορείου Αιγαίου- προκειμένου να διευκολυνθεί η διείσδυσή τους στη γιγαντιαίων διαστάσεων αγορά της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Η εν λόγω αγορά, αποτελεί κατά τεκμήριο τη σπουδαιότερη δυνητική αγορά της Γερμανίας για τα ελληνικά προϊόντα, αφού περιλαμβάνοντας μία πλειάδα γειτονικών πόλεων, όπως Κολωνία, Βόνη, Λεβερκούζεν, Βούπερταλ, Ντύσσελντορφ, Νόϊς, Άαχεν, Μενχενγκλάντμπαχ, Έσσεν, Μπόχουμ, Ντόρτμουντ, Γκελζενκίρχεν, Ντούισμπουργκ, κ.α., και γειτνιάζοντας με όμορες αγορές πολλών πόλεων της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ολλανδίας, αριθμεί πάνω από 30 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές, με χιλιάδες Έλληνες ομογενείς ανάμεσά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν:

α) απευθείας με την «TUS ® G. PARIDIS e.K.», κ. George Paridis (διεύθυνση Garterlaie 40- 42, D- 42327 Wuppertal, τηλ. (+49) 202 742552, fax. (+49) 202 741820, email: info@paridis.de).

β) Με τον υπεύθυνο marketing της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πάνο Πίτσιο (τηλ. 22513 52125 & 6973 004872, emails: p.pitsios@pvaigaiou.gov.gr & pitsiosp@otenet.gr).