Ποια η διαδικασία για να «σηκώσει» ένας επιχειρηματίας χρήματα;

Ποια η διαδικασία για να «σηκώσει» ένας επιχειρηματίας χρήματα;

Επενδυτής και επιχειρηματίας διαπραγματεύονται ζωντανά στο Setting the Deal Athens #3 στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Το Setting the Deal Athens, η διαδραστική εκδήλωση που επιτρέπει στους νέους τεχνολογικούς επιχειρηματίες να δουν πίσω από τις κλειστές «πόρτες» μίας Venture Capital επένδυσης, επιστρέφει και φέτος στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Φέτος, ένας πεπειραμένος Venture Capitalist και ένας επιτυχημένος Founder θα διαπραγματευτούν απευθείας τους όρους μίας χρηματοδότησης Series A.

«Αντιμέτωποι» θα τεθούν οι Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του Openfund και Νίκος Κακαβούλης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Manual.gr.

Στην πορεία του στον χώρο των επενδυτικών συμμετοχών σε startups, ο Γ. Τζιραλής έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο επενδυτικά ταμεία συνολικού ύψους 15,5 εκατ. ευρώ, να επενδύσει σε 26 συνολικά εταιρείες, να αποεπενδύσει από τις 3 από αυτές και να βρίσκεται στο «κλείσιμο» ενός τρίτου επενδυτικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κακαβούλης έγινε γνωστός ως ο δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του Daily Secret, το οποίο έγινε η πρώτη ελληνική startup που κατάφερε να χρηματοδοτηθεί από επενδυτές στις ΗΠΑ. Συνολικά, ο Νίκος Κακαβούλης έχει «σηκώσει» 4 εκατ. δολάρια.

Την εισαγωγή του κοινού στους όρους μίας επένδυσης θα αναλάβει ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, Associate στο πανευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο Prime Ventures, το οποίο έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος είναι ένας από τους λίγους Έλληνες στην ευρωπαϊκή αγορά του Venture Capital, ενώ μέσα από συζήτηση με τις δύο πλευρές θα αναλύσει τις κινήσεις τους στην εικονική διαπραγμάτευση: τις στρατηγικές που ακολούθησαν, τα κίνητρα και τις σκέψεις τους, καθώς και τις πρακτικές που συνήθως συναντώνται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

Ένας μέσος επενδυτής κάθε χρόνο βλέπει πάνω από 200 εταιρείες και συμμετέχει σε πάνω από 20 συζητήσεις διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, ένας μέσος επιχειρηματίας τις περισσότερες φορές μπορεί να μην έχει καν την εμπειρία μίας τέτοιας διαπραγμάτευσης πριν από ένα κρίσιμο επενδυτικό ραντεβού.

Το Setting the Deal αναπαριστά ζωντανά μία Venture Capital διαπραγμάτευση και ρίχνει φως στους όρους ενός term sheet, επεξηγώντας για παράδειγμα πώς καθορίζεται η αποτίμηση μίας εταιρείας, ποια είναι τα δικαιώματα προτίμησης ενός επενδυτή και οι όροι εξόδου του από την επένδυση, ποια είναι τα δικαιώματα αποκλειστικότητας και τα κόστη που μπορεί να αναλάβει ένας επιχειρηματίας και άλλα.

Το Setting the Deal απευθύνεται όχι μόνο στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης χρηματοδότησης, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Venture Capital.

Υπενθυμίζεται ότι το Setting the Deal είναι μία εικονική διαπραγμάτευση επί ενός υποθετικού σεναρίου. Οι θέσεις και οι απόψεις που ακούγονται σε αυτό δεν αποτελούν οδηγίες επιχειρηματικής στρατηγικής ή επενδυτικής πολιτικής.

Το Setting the Deal Athens #1 φιλοξένησε τους Σπύρο Τραχάνη από το Odyssey Venture Partners και τον Γιάννη Παπαδάκη από την Pollfish (δείτε το βίντεο πατώντας εδώ). Το Setting the Deal Athens #2 φιλοξένησε τους Λουκά Πηλίτση από Anchorstone Partners και τον Νίκο Δρανδάκη από την Taxibeat (δείτε το βίντεο πατώντας εδώ).

Το τρίτο Setting the Deal Athens διοργανώνεται το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 18:30 στο πλαίσιο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2017. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή προς όλους τους επισκέπτες του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2017 που θα διεξαχθεί στις 17-19 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία ακόμη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξάγεται στο πλαίσιο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, σχετικά με τη ζωή μίας τεχνολογικής εταιρείας μετά την εξαγορά της. Με τίτλο «Μετά την Εξαγορά: Το τέλος της startup διαδρομής ή μία νέα ευθύνη;», το πάνελ θα φιλοξενήσει τέσσερις founders και έναν επενδυτή που έχουν καταφέρει το λεγόμενο exit: τους Παναγιώτη Παπαδόπουλο των BugSense/Splunk, Γιάννη Γκιόκα των Crypteia Networks/PCCW Global, Κόννο Χρήστου των Avocarrot/Glispa, Μάνο Μοσχούς των AbZorba Games/Greentube και Απόστολο Αποστολάκη του επενδυτικού ταμείου Venturefriends. Το πάνελ διοργανώνεται την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 15:30.

Τα εισιτήρια για όλο το τριήμερο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας ανέρχονται σε 10 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να κλείσετε το εισιτήριό σας ή για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Πανοράματος το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη χρηματοδότηση των startups, τις εμπειρίες νέων επιχειρηματιών, τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογικές επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά και την γυναικεία επιχειρηματικότητα.