Ποια η περιουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μετά τον γάμο;

Ποια η περιουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μετά τον γάμο;

Τα οικονομικά του ζευγαριού είναι μία πολύ μπερδεμένη ιστορία.

Η σχέση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ είναι απλή: Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά μέσω γνωστών, ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον και έπειτα από 15 μήνες σχέσης αποφάσισαν να παντρευτούν.

Μπορεί η αγάπη τους, όμως είναι απλή, αλλά τα οικονομικά του ζευγαριού είναι μία πολύ μπερδεμένη ιστορία.

Η περιουσία της Μέγκαν

Τα οικονομικά της Μέγκαν είναι πιο εύκολο να υπολογιστούν σε σχέση με του πρίγκιπα Χάρι. Το «αστέρι» της αμερικανικής σειράς Suits έβγαζε 50.000 δολάρια ένα επεισόδιο, κερδίζοντας περίπου 450.000 δολάρια ετησίως, ενώ έβγαζε επιπλέον χρήματα συμμετέχοντας και σε άλλες ταινίες.

Η περιουσία του Χάρι

Τα χρήματα του Πρίγκιπα Χάρι είναι πιο δύσκολο να υπολογιστούν, καθώς ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος της βασιλικής οικογένειας παραμένει ιδιωτικό. Αλλά η ιστοσελίδα Wealth-X, εκτιμά ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του πρίγκιπα  το 2018 ήταν τουλάχιστον στα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον ο Χάρι, όπως και ο αδερφός του, Γουίλιαμ, έχει λάβει κάποια επιπλέον χρήματα από την μητέρα τους, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι διαθέτουν περίπου 10 εκατομμύρια λίρες (14 εκατομμύρια δολάρια) από την περιουσία της μητέρας τους», δήλωσε ο Marlene Koenig, βασιλικός εμπειρογνώμονας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στη Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, ο Χάρι είχε ένα εισόδημα ύψους 50.000 δολαρίων ετησίως.

Μετά το γάμο

Σήμερα, 19 Μαϊου 2018, ο Χάρι και η Μέγκαν ενώθηκαν μια για πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου. Σύμφωνα με τον Koenig, το ζευγάρι έχει αποφασίσει να «ενώσει» την περιουσία του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η Μέγκαν θα παραμείνει νόμιμος κάτοικος των ΗΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον Koenig, η ίδια «δεν θα μπορεί να καταστεί πολίτης της Βρετανίας έως ότου κλείσει τρία χρόνια γάμου με τον Χάρι και όταν αποκτήσει βρετανική ιθαγένεια, θα πρέπει επιπλέον να αποφασίσει εάν θα παραιτηθεί από την υπηκοότητα των ΗΠΑ».

Αυτό σημαίνει ότι η Μέγκαν θα πρέπει να πληρώνει επίσης φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, εάν το ζεύγος ανοίξει ένα κοινό λογαριασμό ελέγχου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορέσει τότε να ελέγξει το εισόδημά της αλλά και του Χάρι.

Παρ’ όλα αυτά, εάν η Μέγκαν αποφασίσει να ακολουθήσει μια «φιλανθρωπική ζωή» και δεν έχει κάποιο εισόδημα να δηλώσει, το ζευγάρι έτσι θα μπορέσει να κρατήσει τα οικονομικά του χωριστά και τα χρήματα του Χάρι θα παραμείνουν κρυφά.