Ποιες διαφημίσεις μπορείτε να αποκλείσετε μέσω του Google Chrome

Ποιες διαφημίσεις μπορείτε να αποκλείσετε μέσω του Google Chrome

Τα τελευταία 24ωρα η Google παρέχει στους χρήστες της την δυνατότητα να προεπιλέξουν τον αποκλεισμό σειράς διαφημίσεων.

Τη δυνατότητα να προεπιλέγουν τον αποκλεισμό διαφημίσεων που χρησιμοποιούν το Adobe Flash θα έχουν από σήμερα οι χρήστες του Google Chrome. Η Google έλαβε αυτή την απόφαση καθώς παρατήρησε πως το Adobe Flash αυξάνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας και «τρώει» περισσότερη μπαταρία, με αποτέλεσμα να μειώνει και τη συνολική ποιότητα της εμπειρίας του Chrome.

Οι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν το Adobe Flash θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω τους για να παίξουν. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, το Google Chrome πρόβαλε πάνω από το ένα τρίτο των διαφημίσεων Adoba Flash, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sizmek, της εταιρίας διαχείρισης διαφημίσεων.

Αυτή η κίνηση της Google αναμένεται να πείσει τους διαφημιζόμενους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εντελώς την τεχνολογία Flash. Τόσο η Google, όσοι και οι αρμόδιες αρχές online διαφημίσεων προτείνουν την τεχνολογία HTML5 ως εναλλακτική λύση. Παρέχει παρόμοια λειτουργικότητα, αλλά με μια πιο αποτελεσματική απόδοση. Η ψηφιακή βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης ανησυχεί όλο και περισσότερο για την πιθανότητα οι χρήστες να είναι σε θέση να μπλοκάρουν εντελώς τις διαφημίσεις στο Διαδίκτυο.