Οι εταιρείες που «ανέστησε» η περιοδεία του Πάπα στις ΗΠΑ

Οι εταιρείες που «ανέστησε» η περιοδεία του Πάπα στις ΗΠΑ
JOINT BASE ANDREWS, MD - SEPTEMBER 22: (AFP OUT) Pope Francis departs in a Fiat after arriving from Cuba September 22, 2015 at Joint Base Andrews, Maryland. Francis will be visiting Washington, New York City and Philadelphia during his first trip to the United States as Pope. (Photo by Olivier Douliery-Pool/Getty Images)

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ ήταν πραγματική ευλογία για κάποιες επιχειρήσεις.

Η περιοδεία του Πάπα Φραγκίσκου Α ‘ στις ΗΠΑ άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων για τη θρησκεία, την εισοδηματική ανισότητα, τη μετανάστευση, το περιβάλλον και …τις εταιρείες!

Για παράδειγμα, η επιλογή του Πάπα να μετακινείται με ένα Fiat 500L, δεν είναι η πρώτη φορά που χάρισε στην εταιρεία τεράστια δημοσιότητα. Όταν ο Πάπας έφτασε στο Ρίο ντε Τζανέιρο με αυτό το μοντέλο οι πωλήσεις του στη χώρα αυξήθηκαν σημαντικά.

Το μάρκετινγκ της χορηγίας δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει, όμως, και δημοσιότητα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν εύκολα και η πρώτη επίσκεψη του Πάπα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Τα παρακάτω έξι brands έλαβαν ώθηση λόγω της εμπλοκής τους με την περιοδεία του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ:

1) Alitalia

Οι ιταλικές αερογραμμές περνούν δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα. Οι ζημίες της Alitalia στο πρώτο εξάμηνο του 2015 άγγιξαν τα 148 εκατομμύρια δολάρια και η επιλογή του Πάπα Φραγκίσκου να την εμπιστευτεί για το ταξίδι του, της έδωσε ώθηση.

2) Fiat

Η πλέον κερδισμένη εταιρεία από την περιοδεία του Πάπα είναι σίγουρα η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Σειρά θετικών σχολίων και δημοσιευμάτων για την επιλογή του Πάπα να εμπιστευτεί την «πράσινη» οδήγηση ανεβάζουν τις μετοχές της εταιρείας.

3) Jeep

Άλλη μία αυτοκινητοβιομηχανία που βγαίνει κερδισμένη από την περιοδεία του Πάπα Φραγκίσκου. Το λευκό, με ανοιχτή οροφή, όχημα που μετέφερε τον Πάπα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ απέσπασε σειρά θετικών σχολίων.

4) Thos. Moser

Η καρέκλα στην οποία κάθισε ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στη Φιλαδέλφεια είναι μία χειροποίητη Thos. Moser καρέκλα. Η αμερικανική βιομηχανία χορήγησε την καρέκλα για τους σκοπούς της επίσκεψης του Πάπα.

5) The Cake Boss

Ο διάσημος στην αμερικανική τηλεόραση μάγειρας Buddy Valastro, γνωστός και ως «The Cake Boss» κλήθηκε να δημιουργήσει μια τούρτα για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Φιλαδέλφεια.

6) Aretha Franklin

Στην Παγκόσμια Συνάντηση Οικογενειών στη Φιλαδέλφεια στις 26 Σεπτεμβρίου, η Βασίλισσα της soul Aretha Franklin θα εμφανιστεί πλαισιωμένη από σειρά καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο Andrea Bocelli.