Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς low cost αεροπορικές εταιρείες

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς low cost αεροπορικές εταιρείες

Το 30% των επιβατών επιλέγει να ταξιδέψει με low  cost αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με τη travelplanet24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της travelplanet24 για το 2016, το 30% των ταξιδιωτών επέλεξε, να μετακινηθεί με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες. Κορυφαία στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Ryanair και ακολουθούν η Blue Air, η EasyJet, η Germanwings και η Transavia Airlines.

Δημοφιλείς προορισμοί 

Δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού, για τις low cost κρατήσεις, αναδεικνύονται το Λονδίνο, η Ρώμη, το Μιλάνο, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, με μέση τιμή κράτησης τα 134€. Η χαμηλότερη τιμή για προορισμούς εξωτερικού είναι μόλις τα 12€.

Στους προορισμούς εσωτερικού, πρώτη στις προτιμήσεις είναι η Αθήνα, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 8€ και σειρά έχουν η Θεσσαλονίκη (9€), τα Χανιά (19€), η Ρόδος (13€) και η Σαντορίνη (11€). Για ταξίδια εντός Ελλάδας, με χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, η μέση τιμή κράτησης είναι τα 76€.

Οι επιβάτες που επιλέγουν να μετακινηθούν με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, κάνουν την κράτησή τους κατά μέσο όρο ένα μήνα πριν ταξιδέψουν και η διάρκεια του ταξιδιού τους κυμαίνεται, κατά μέσο όρο, στις 6 ημέρες για προορισμούς εκτός Ελλάδας και στις 4 ημέρες για προορισμούς εντός Ελλάδας.

Ο μήνας με τις περισσότερες κρατήσεις με low cost αεροπορικές εταιρείες ήταν ο Μάρτιος του 2016 και οι περισσότερες αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 29-4-2016.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016-21.11.2016 για πτήσεις με low cost αεροπορικές εταιρείες.