Ποιες ομάδες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα NBG Business Seeds

Ποιες ομάδες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα NBG Business Seeds

«Έκλεισαν» οι δηλώσεις για τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 7ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Η συμμετοχή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, ενώ συνολικά κατατέθηκαν 401 προτάσεις από 713 συμμετέχοντες.

Ενθαρρυντική ένδειξη για την ωριμότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι ότι σχεδόν οι μισές προτάσεις είναι ομαδικές. Επίσης, ο Διαγωνισμός προσελκύει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ηλικιών καθώς το 20% των συμμετεχόντων είναι άνω των 41 ετών, ενώ ένας στους πέντε συμμετέχοντες είναι γυναίκα.

Αναλυτικά κατατέθηκαν 247 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 95 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 59 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία». Αύξηση παρατηρήθηκε στις ομαδικές συμμετοχές οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 46% του συνόλου.

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).​