Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Χ. Τομπούλογλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Χ. Τομπούλογλου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο ίδιος. 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη χθες επ’αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από εταιρεία την οποία φέρεται να απειλούσε ότι θα κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό που είχε ήδη κερδίσει, αρνήθηκε την κατηγορία. Όπως είπε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύω στο Θεό και τη δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει».

Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι’ αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επ΄ αυτοφόρω σύλληψη του προέδρου του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήταν μία εξαιρετικά επιτυχής επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αξιοποίησε όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως είπε.

«Η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εντολή πρωθυπουργού «όλοι να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου», όπως είπε.

Όσον αφορά τον διορισμό του συλληφθέντα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση του κ. Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».