Οι πιο αστείες δικαιολογίες για να «αποφύγετε» μια συνέντευξη

Οι πιο αστείες δικαιολογίες για να «αποφύγετε» μια συνέντευξη

Μια βροχερή ημέρα και ένας χαλασμένος υπολογιστής μπορούν να χαλάσουν τη συνέντευξη σας. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το καλοκαίρι είναι αυτή η περίοδος που οι περισσότεροι εργαζόμενοι «υπολειτουργούν». Λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες, λίγο η ανάγκη για διακοπές αυξάνεται η αναβλητικότητα. Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και ο Σεπτέμβρης μας «επαναφέρει» στην τάξη.

Η εταιρεία προσλήψεων Aspire ζήτησε από τους υπεύθυνους των κεντρικών γραφείων σε Αγγλία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ να απαριθμήσουν τις πιο αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν υποψήφιοι για τη δουλειά είτε επειδή άργησαν είτε επειδή δεν εμφανίστηκαν καθόλου στη συνέντευξη.

Ας τις δούμε.

«Δε μπορούσα να σας τηλεφωνήσω, γιατί μου έκλεψαν το iPhone», email που στάλθηκε από το (κλεμμένο) κινητό

«Δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στη συνέντευξη γιατί εξερράγη ο υπολογιστής μου ενώ κοιμόμουν και μου έχει στοιχίσει»

«Δε θα πάω στη συνέντευξη γιατί έριξα μαρμελάδα στο φόρεμα που θα φορούσα και δε νιώθω την ίδια αυτοπεποίθηση φορώντας κάποιο άλλο ρούχο»

«Δε θα μπορέσω να κάνω τη παρουσίαση στη συνέντευξη γιατί έβαλα τον υπολογιστή μου στο γραμματοκιβώτιο της κοπέλας που και τώρα δε θυμάται τον κωδικό!»

«Θα αργήσω μισή ώρα γιατί οι χάρτες της Google δεν λειτουργούσαν και δε μπορούσα να βρω τη διεύθυνση!»

«Φοβάμαι πως έχω κάποια άσχημα νέα. Χθες το βράδυ έφαγα μύδια στο (…όνομα εστιατορίου…) και έπαθα δηλητηρίαση. Γι αυτό το λόγο δε θα μπορέσω να έρθω στο ραντεβού αύριο, καθώς έχω και ένα μικρό διάλειμμα και θα ταξιδέψω στην Πορτογαλία», email που στάλθηκε δυο ώρες το ραντεβού

«Συγγνώμη αλλά δε θα καταφέρω να έρθω στη συνέντευξη. Μόλις έφτασα στο κτήριο, αλλά χρειάζεται να πάρω το ασανσέρ για να ανέβω και είμαι κλειστοφοβικός»

«Πήγα σε λάθος γραφείο κατά λάθος», email για ραντεβού συνέντευξης στο τελικό στάδιο

«Δε μπορώ να έρθω στο γραφείο καθώς βρέχει»

«Κάνω μια δίαιτα με υγρά και δε νομίζω πως μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Μπορούμε να κάνουμε το ραντεβού μόλις χάσω τα κιλά;»

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να πάτε καλά σε μια βίντεο-συνέντευξη για δουλειά

Ο δεκάλογος του «νεόφερτου υπάλληλου»