Ποιον διάσημο κολυμβητή των Ολυμπιακών Αγώνων εγκαταλείπουν μεγάλοι χορηγοί

Ποιον διάσημο κολυμβητή των Ολυμπιακών Αγώνων εγκαταλείπουν μεγάλοι χορηγοί

Ο Ολυμπιονίκης έχασε μεταξύ άλλων την υποστήριξη των Speedo και Ralph Lauren μετά από το σκάνδαλο- φούσκα που ξέσπασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τέσσερις μεγάλες εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες τους από τον Ολυμπιονίκη κολυμβητή.

Ο λόγος για τον Ryan Lochte ο οποίος έχασε μεταξύ άλλων την υποστήριξη των Speedo USA, Ralph Lauren μετά από το σκάνδαλο- φούσκα που ξέσπασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στην πραγματικότητα, ο Lochte, είχε υποστηρίξει ότι έπεσε θύμα κλοπής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην πόλη φιλοξενίας των Αγώνων και στις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια, ο γνωστός κολυμβητής, ζήτησε συγγνώμη σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας, λέγοντας ότι δεν είπε ψέμματα, απλώς υπερέβαλε αρκετά σχετικά με το τι συνέβη.

Μέσα σε λίγες ώρες, ο επί 12 φορές νικητής μεταλλίων, έλαβε μια ανακοίνωση από την Speedo στην οποία γνωστοποιούνταν ότι θα διακοπεί η συνεργασία τους ενώ το ίδιο συνέβη και με την Ralph Lauren η οποία δημοσίευσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον πρωταθλητή και απέσυρε όλες τις σχετικές με τον Lochte αναφορές από την ιστοσελίδα της.

Επίσης, η εταιρεία αποτρίχωσης Syneron Candela διέκοψε τη χορηγία της, τέσσερις μήνες αφού έδωσε το όνομα του Lochte σε ένα από τα βασικά της προϊόντα. Τέλος, η ιαπωνική εταιρεία κατσκευής στρωμάτων, Airweave, η οποία στην αρχή είχε δηλώσει ότι θα σταθεί στο πλευρό του αθλητή, τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της.

Στα συμβόλαια χορηγιών, πάντα συμπεριλαμβάνεται όρος ο οποίος αναφέρεται σε «ηθικούς λόγους» πρόωρης λήξης των συμβάσεων και αυτούς επικαλέστηκαν οι εν λόγω εταιρείες, Μάλιστα, η Speedo, δήλωσε ότι τα χρήματα που δεν θα λάβει ο Lochte και ανέρχονται σε 50.000 δολάρια, θα δοθούν στον φιλανθρωπικό ΜΚΟ Save the Children με τον κολυμβητή να σημειώνει ότι σέβεται την απόφαση αυτή.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του ανέφερε «Ήταν ανωριμότητα από την πλευρά μου και ένα τραγικό λάθος. Είμαι άνθρωπος. Έκανα ένα λάθος και σίγουρα έμαθα από αυτό».

Πηγή: Fortune.com