Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook;

Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook;
epa07104652 (FILE) - Former British Liberal Democratic leader Nick Clegg poses for the photographer during his visit to Barcelona, Spain, 06 April 2017 (reissued 19 October 2018). According to media reports on 19 October 2018, former British deputy prime minister and Liberal Democrats leader, Nick Clegg has been hired by Facebook as its head of global affairs and communications. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ενέδωσε στις «πιέσεις» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

της Natasha Bach

Την Παρασκευή, ο Νικ Κλεγκ ανακοίνωσε μέσω Facebook στους οπαδούς του ότι πλέον εντάσσεται στο δυναμικό του Facebook. Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι αντιπρόεδρος του Facebook για τις παγκόσμιες υποθέσεις και την επικοινωνία.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο Clegg θα ξεκινήσει να εργάζεται τη Δευτέρα, αλλά δεν πρόκειται να μετακινηθεί στη Silicon Valley με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του πριν τις αρχές του επόμενου έτους. Μέχρι τότε, η έδρα του θα είναι στο γραφείο του Facebook στο Λονδίνο.

Ο Κλεγκ θα διαδεχθεί τoν Elliot Schrage που παραιτήθηκε τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την Guardian, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προσπαθούσε να προσελκύσει τον Κλεγκ εδώ και μήνες. Εν τέλει τα κατάφερε, αφότου έδωσε εγγυήσεις στον πρώην πολιτικό ότι «θα είχε ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας».

Ο Κλεγκ, Βρετανός πολιτικός και μέλος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, υπήρξε ηγέτης του κόμματος από το 2007 έως το 2015. Από το 2010 έως το 2015, διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός αφότου οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σχημάτισαν κυβέρνηση συνασπισμού με τον  Ντέιβιντ Κάμερον και το Συντηρητικό Κόμμα.

Μετά τις εκλογές του 2015, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υπέστησαν σημαντικές απώλειες και ο Κλεγκ απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος συνέχισε να υπηρετεί ως βουλευτής για το Σέφιλντ Χάλαμ, ώσπου ηττήθηκε από τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, Jared O’Mara, το 2017.

Στις αρχές του 2018, ο Βρετανός πολιτικός έλαβε τον τίτλο του ιππότη του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μιλώντας εκτενώς με τον Mark και τη Sheryl τους τελευταίους μήνες», έγραψε ο Κλεγκ στην ανάρτησή του στο Facebook, «εντυπωσιάστηκα από την αναγνώρισή από την πλευρά τους ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ένα ταξίδι που συνεπάγεται νέες ευθύνες όχι μόνο προς τους χρήστες των εφαρμογών του Facebook, αλλά και προς την κοινωνία γενικότερα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω έναν ρόλο συμβάλλοντας στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού».

Δείτε ακόμη: Πόσο καιρό πριν γνώριζαν στη Facebook ότι «φουσκώνονταν» οι μετρήσεις θέασης των βίντεο;