Ποιος είπε ότι τα φαγητά της ΙΚΕΑ δεν είναι υγιεινά;

Ποιος είπε ότι τα φαγητά της ΙΚΕΑ δεν είναι υγιεινά;

H σουηδική αλυσίδα επίπλων κάνει την αρχή και παρουσιάζει το πρώτο της αγρόκτημα.

Ως γνωστόν, η Σουηδική αλυσίδα επίπλων ΙΚΕΑ πουλά έπιπλα καθώς και όλα τα είδη προϊόντων που μπορούν να συμπληρώσουν ένα σπίτι. Τώρα, εταιρεία αποφάσισε να εισέλθει και στη βιομηχανία της γεωργίας, «στήνοντας» ένα εστιατόριο το χρόνο.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία επίπλων παρουσίασε τη Φάρμα («The Farm»), έναν υδροπονικό κήπο, στον οποίο θα καλλιεργεί τα φαγητά που σερβίρει στα εστιατόρια των καταστημάτων της. Σημειώνεται ότι οι λιχουδιές και οι μεζέδες που προσφέρονται στους πελάτες της, αποφέρουν στην εταιρεία περίπου δυο δισ. δολάρια ετησίως.

Με αυτήν την κίνηση, η Σουηδική αλυσίδα επίπλων έχει στόχο να χρησιμοποιήσει τη Φάρμα ως πρότυπο για όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια, προκειμένου κι αυτά από την πλευρά τους να προσφέρουν ένα πιο «υγιεινό πιάτο» στο κοινό.

Η Φάρμα χρησιμοποιεί ποικιλία προϊόντων από την ΙΚΕΑ για το σχεδιασμό της, όπως τα LED φώτα, τα οποία τροφοδοτούν τον υδροπονικό κήπο, καθώς και διάφορα ράφια ή πλαστικά δοχεία για τη στέγαση των φυτών.

Τέλος, η ΙΚΕΑ συνεργάζεται με το Space 10, ένα «μελλοντικό-ζωντανό εργαστήριο» και εκθεσιακό κέντρο στην Κοπεγχάγη για την ανάπτυξη και την παρουσίαση του έργου αυτού.