Ποιος θα αναλάβει τα «ηνία» της Adecco για ένα μήνα;

Ποιος θα αναλάβει τα «ηνία» της Adecco για ένα μήνα;

Για 4η χρονιά, δίνεται η ευκαιρία σε φιλόδοξους υποψηφίους να εργαστούν δίπλα σε υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Adecco σε 49 χώρες.

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, υλοποιεί για 4η χρονιά  το πρόγραμμα CEO for One Month, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Adecco Way to WorkTM. Και φέτος, το πρόγραμμα CEO for One Month θα δώσει την ευκαιρία σε 49 φιλόδοξους υποψηφίους σε όλον τον κόσμο να λάβουν εμπειρία εργασίας δίπλα σε υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Adecco στη χώρα διαμονής τους. Ένας από αυτούς θα επιλεχθεί για να εργαστεί στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze. Το πρόγραμμα υποστηρίζει ταλαντούχους νέους να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές μέσω υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των άνεργων νέων έφτασε τα 71 εκατομμύρια το 2016. Ταυτόχρονα, η 4η βιομηχανική επανάσταση δημιουργεί θέσεις εργασίας που απαιτούν νέες δεξιότητες και συμπεριφορές στην εργασία που λίγοι διαθέτουν. Οι εργοδότες βλέπουν πως το παραδοσιακό εκπαιδευτικό σύστημα δεν αναπτύσσει τις δεξιότητες που οι εταιρείες έχουν ανάγκη.  Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI) 2017, μελέτη του INSEAD και του Ομίλου Adecco για την ανταγωνιστικότητα που επιδεικνύουν οι χώρες στην προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη ταλέντων, δείχνει πως οι χώρες στην κορυφή της κατάταξης, όπως η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και οι Σκανδιναβικές χώρες, αντιμετωπίζουν επιτυχημένα την νεανική ανεργία, εν μέρει χάρη στο εκπαιδευτικό τους σύστημα που προωθεί την εκπαίδευση μέσω εμπειρίας και πρακτικής άσκησης.

«Η πρωτοβουλία Adecco Way to Work TM κάνει πράξη την πρόθεση του Ομίλου Adecco να προσφέρει σε νέους ανθρώπους επαγγελματικές ευκαιρίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν μέσω της εργασίας. Το πρόγραμμα CEO for One Month απευθύνεται συγκεκριμένα σε φιλόδοξους ταλαντούχους νέους για να τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία. Να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους μαθαίνοντας στην πράξη πώς διοικείται μια πολυεθνική εταιρεία-ηγέτης στον κλάδο της.  Το πρόγραμμα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία και σε εμάς. Ερχόμαστε σε επαφή με φρέσκιες ιδέες και ενδυναμώνουμε την «δεξαμενή» ταλέντων μας με νέους από όλο τον κόσμο που διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες», σχολίασε ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco.

Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, ανέφερε: «Παγκοσμίως τα στοιχεία για την νεανική ανεργία είναι τουλάχιστον ανησυχητικά. Ειδικά στη χώρα μας όμως, τα τελευταία χρόνια οι νέοι μας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και των περιορισμένων ευκαιριών. Θέλοντας να συνεισφέρουμε στη βελτίωση των συνθηκών αυτών και για να μην επιτρέψουμε να χάσουν οι ταλαντούχοι νέοι μας την ελπίδα τους, μέσω του προγράμματος CEO for One Month τους προσφέρουμε την ευκαιρία να εργαστούν δίπλα στην ανώτατη διοίκηση της εταιρείας μας, με τα στελέχη μας να γίνονται μέντορές τους με στόχο να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που πραγματικά έχει ανάγκη ο επιχειρηματικός κόσμος».

Η Εύα Αδόσογλου, CEO for One Month 2016 της Adecco Ελλάδας, ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα και την εμπειρία της: «Το πρόγραμμα CEO for One Month προσφέρει πραγματικά μια μοναδική (ή ανεπανάληπτη) εμπειρία και ένα πολύ δυνατό εφόδιο στο ξεκίνημα της καριέρας ενός νέου ανθρώπου.  Έχοντας την ευκαιρία να εργαστώ δίπλα στον κ. Μυλωνά, σε μικρό χρονικό διάστημα, με την καθοδήγησή του, μπόρεσα να λάβω μέρος στη λήψη σημαντικών για την εταιρεία αποφάσεων, να ενισχύσω τις δεξιότητές μου και να δω πώς είναι στην πράξη να διοικείς μια πολυεθνική εταιρεία. Είχα τη χαρά να φτάσω ως το τελικό στάδιο για την επιλογή του Global CEO for One Month και να βρίσκομαι ανάμεσα στους 10 επικρατέστερους υποψηφίους. Ήταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους νέους υποψηφίους να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα του CEO for One Month 2017. Εξάλλου, αν δεν κυνηγήσεις το όνειρό σου δεν θα το πραγματοποιήσεις ποτέ!».  Η Εύα σήμερα εργάζεται σε εταιρεία τεχνολογίας, ως Application Portfolio Analyst, υπεύθυνη για τη στρατηγική καινοτομίας της εταιρείας, ακολουθώντας την επαγγελματική πορεία στην οποία στόχευε βάσει των ενδιαφερόντων και των σπουδών της.

 

Ο Όμιλος Adecco δημιούργησε το Adecco Way to WorkTM το 2013 ως μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της έλλειψης δεξιοτήτων και για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, ώστε να μπορέσουν να μπουν με τα απαραίτητα εφόδια στην αγορά εργασίας. Μέσω του Way to WorkTM, ο Όμιλος Adecco προσφέρει σε νέους θέσεις πρακτικής άσκησης (περισσότερες από 10.500 θέσεις στη διετία 2015-2016), επαγγελματική καθοδήγηση και εκπαίδευση, καθώς και την ευκαιρία να γίνουν CEO for One Month.

Δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα CEO for One Month, γίνονται στο  www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής που θα πραγματοποιηθεί από την εξειδικευμένη ομάδα επιλογής προσωπικού της Adecco. Η θέση του CEO for One Month είναι αμειβόμενη, ενώ ο υποψήφιος που θα επιλεχθεί, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβει επαγγελματική καθοδήγηση και θα έχει τη δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία με τον Όμιλο Adecco.