Πιστοποίηση EQUAL-SALARY στην Παπαστράτος- Αμοιβές χωρίς διακρίσεις φύλων για τους εργαζόμενους

Πιστοποίηση EQUAL-SALARY στην Παπαστράτος- Αμοιβές χωρίς διακρίσεις φύλων για τους εργαζόμενους
Το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο Αττικής, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η εταιρεία μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποκτά την πιστοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης.

Την πιστοποίηση EQUAL-SALARY έλαβε πρόσφατα η εταιρεία Παπαστράτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η αξιολόγηση διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers και η πιστοποίηση έγινε από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «EQUAL-SALARY».

Η πιστοποίηση EQUAL-SALARY της Παπαστράτος είναι μέρος ενός ευρύτερου στόχου της PMI να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι οι γυναίκες κατέχουν το 35% των διοικητικών ρόλων της PMI, η οποία έχει θέσει ως στόχο να φτάσει το 40% μέχρι το 2022.

«Στην Παπαστράτος η καριέρα, οι δεξιότητες και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Δεν περιοριζόμαστε στην απόδοση ίσης αμοιβής για ισοδύναμη εργασία. Για εμάς αυτά είναι τα αυτονόητα. Από την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, μέχρι την εξέλιξη στην καριέρα των ανθρώπων μας, έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους. Η Παπαστράτος δεν είναι απλώς ένας καλός εργοδότης. Είναι ένας εργοδότης επιλογής και το γεγονός ότι η εταιρεία μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποκτά την πιστοποίηση EQUAL-SALARY έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, έτσι ώστε οι διακρίσεις βάσει φύλου στην αγορά εργασίας να αποτελέσουν παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης.