Κλήσεις μέσω Skype σε κάθε συσκευή με την Alexa φέρνει η Amazon

Κλήσεις μέσω Skype σε κάθε συσκευή με την Alexa φέρνει η Amazon

Πώς θα μετατρέψετε τα έξυπνα gadget σε εργαλεία άμεσης επικοινωνίας.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων χρησιμοποιώντας το Skype μέσω πολλών συσκευών που υποστηρίζουν την Alexa, όπως το Echo της Amazon. Η Microsoft, της οποίας ιδιοκτησία είναι το Skype, δήλωσε την Δευτέρα ότι οι χρήστες του Skype μπορούν να ζητήσουν από τα ηχεία που υποστηρίζουν την Alexa να πραγματοποιήσουν δωρεάν διαδικτυακές κλήσεις σε άλλους χρήστες του Skype ή της Alexa. Για να το κάνουν αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να συγχρονίσουν τους λογαριασμούς τους στο Skype με τα ηχεία Echo. Αν οι χρήστες διαθέτουν ηχεία που υποστηρίζουν την Alexa και έχουν οθόνη για βίντεο, όπως για παράδειγμα το Echo Show, μπορούν επίσης να ζητήσουν από την Alexa να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις με άλλους χρήστες του Skype.

Συγκεκριμένα, τα βήματα για να γίνουν οι νέες ρυθμίσεις, είναι απλά: Πρώτα, το έξυπνο ηχείο ή η έξυπνη οθόνη πρέπει να ρυθμιστεί ήδη χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Alexa για Android ή iOS. Στην εφαρμογή Alexa, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Επικοινωνία> Skype και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείτε στο Skype. Αυτό είναι όλο, οι λογαριασμοί συνδέονται τώρα και μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε.

Μπορείτε να καλέσετε τους φίλους και την οικογένειά σας σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως με το Skype και για περιορισμένο χρονικό διάστημα όταν συνδέετε το λογαριασμό σας με την Alexa, αφού θα λαμβάνετε 100 λεπτά δωρεάν κλήσεις ανά μήνα για δύο μήνες.

Πέρα από αυτό, η Amazon προσπαθεί να κάνει πιο δημοφιλή την πραγματοποίηση διαδικτυακών κλήσεων με τη χρήση της Alexa απευθείας, παρά μέσω του Skype. Τον Μάρτιο η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Alexa για να πραγματοποιήσουν δωρεάν κλήσεις μέσω διαδικτύοου, χρησιμοποιώντας το iPad, το ταμπλετ Amazon Fire και άλλα ταμπλετ που διαθέτουν το λειτουργικό Android, εφόσον οι συσκευές αυτές έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή της Alexa.

Ένας εκπρόσωπος του Skype δήλωσε ότι το Skype «προσπαθεί να φέρει» το καινούριο χαρακτηριστικό πραγματοποίησης κλήσεων σε συσκευές τρίτων που υποστηρίζουν την Alexa, αλλά δεν αποκάλυψε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.