Πλέον θα μπορούμε να πίνουμε σαμπάνια και στο διάστημα (βίντεο)

Πλέον θα μπορούμε να πίνουμε σαμπάνια και στο διάστημα (βίντεο)

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αυτού μπουκαλιού έχει ανατεθεί στον οίκο σαμπάνιας Mumm. 

Την Τετάρτη, ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος θα απογειωθεί από την καρδιά της περιοχής που παράγει τη γαλλική σαμπάνια προκειμένου να τεστάρει έναν πρωτότυπο τρόπο για να μετακινεί το εν λόγω ποτό. Το σκάφος θα κάνει μια σειρά από απότομες αναβάσεις πριν βυθιστεί προς τα κάτω δημιουργώντας διαστήματα 20 δευτερολέπτων έλλειψης βαρύτητας.

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αυτού μπουκαλιού έχει ανατεθεί στον οίκο σαμπάνιας Mumm. Το κρασί, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος του μπουκαλιού, απελευθερώνεται με μια βαλβίδα που ελέγχεται με τα δάχτυλα και η οποία χρησιμοποιεί το διοξίδιο του άνθρακα της ίδιας της σαμπάνιας προκειμένου να εκτοξεύσει μικρές ποσότητες ως αφρό.

Αυτό, βέβαια, δεν θα μπορεί να καταναλωθεί από αστροναύτες, καθώς η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται σε όσους εκτελούν εργασίες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για παράδειγμα. Αλλά θεωρείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απλούς πολίτες που θα ταξιδεύουν στο διάστημα, κάτι που φαίνεται ότι θα μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα απ’ όσο περιμέναμε, καθώς εταιρείες όπως η Virgin Galactic και η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, υπόσχονται ότι σύντομα θα μπορούν να μεταφέρουν απλούς ανθρώπους στο διάστημα.