Πωλείται το 17% της ΔΕΗ. Τι ισχύει για ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ

Πωλείται το 17% της ΔΕΗ. Τι ισχύει για ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ

Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ με 19 ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο και έχει στα χέρια του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έχει αλλαγές από το προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ, καθώς επίσης το 65% της ΔΕΠΑ και το 35% των ΕΛΠΕ. Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, το πλάνο μιλά για προκήρυξη νέου διαγωνισμού πώλησης του 66% εντός του Μαρτίου.

Επίσης έως το τέλος του μήνα, το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να προχωρήσει σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών σε προκηρύξεις πρόσληψης συμβούλων για τις ιδιωτικοποιήσεις των παραπάνω ποσοστών της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στη ΔΕΗ γίνεται μια συνοπτική αναφορά στην τρέχουσα διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Δηλαδή στην πώληση του 24% προς την κινεζική State Grid, στην μεταβίβαση του 25% στο Δημόσιο και στην προετοιμασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της εταιρείας Holding όπου και έχει μεταφερθεί το 51% του ΑΔΜΗΕ. Τα επόμενα βήματα είναι η εντός του μήνα προκήρυξη πρόσληψης συμβούλου, και η εκτίμηση από αυτόν των εναλλακτικών μεθόδων αξιοποίησης του 17% των μετοχών της (εισαγωγή στο χρηματιστήριο, κλπ).

Για τη ΔΕΠΑ, το 65% των μετοχών διακρατείται από το ΤΑΙΠΕΔ και το 35% από το Δημόσιο. Τα επόμενα βήματα είναι η προκήρυξη εντός Μαρτίου για την πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος και θα εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές ιδιωτικοποίησης, δρομολογώντας την επαναπροκήρυξη της διαδικασίας.