Πόλος τουριστών και επενδύσεων το Ελληνικό

Πόλος τουριστών και επενδύσεων το Ελληνικό

Για την επένδυση που αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία μίλησε ο Δ/νων Σύμβουλος της Lamda Development.

Τη σημασία της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, από το βήμα του συνεδρίου Global Forum.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της αξιοποίησης της σχετικής έκτασης το Ελληνικό θα προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες σε ετήσια βάση.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το Δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Οι συνολικές άμεσες επενδύσεις από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Στην τελική του φάση ο διαγωνισμός για την Ελληνικόν Α.Ε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development επισήμανε ότι από το 2001 που έκλεισε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, η περιοχή παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτη, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται και για το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση της Ελληνικόν ΑΕ. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2014.

Η αξιοποίηση της έκταση του Ελληνικού αποτελεί το μεγαλύτερο σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο σχέδιο αξιοποίησης γης. Το ακίνητο καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 6,20 εκατ. τ.μ. (ή περίπου 620 εκταρίων), και εκτείνεται σε μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής, περιλαμβάνοντας μία μαρίνα 337 θέσεων σε πλήρη λειτουργία.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Κερδοφορία 21% για τα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development