«Πονοκέφαλος» Καμμένου, ξανά

«Πονοκέφαλος» Καμμένου, ξανά

Σε... ημικρανία εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου ο πονοκέφαλος με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις των ΑΝΕΛ σε θέματα θρησκείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Η πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε με αφορμή όσα είπε ο Νίκος Βούτσης για την ανάγκη “η μεταμνημονιακή Ελλάδα να μην βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” ούτε “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” έφερε αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας της επιλογής του Πάνου Καμμένου να δείξει για μία ακόμη φορά πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι παραμένουν ιδεολογικά “αταίριαστοι” σε μία σειρά από σοβαρά πολιτικά θέματα.

“Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»”, υπογράμμιζε χθες στη δημόσια τηλεόραση ο Πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας όχι μόνο την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου.“

“Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων”, υπογράμμισε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκαλώντας δυσφορία πολλών στελεχών της Κουμουνδούρου.

Διαχωριστικές γραμμές

Βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη -και προφανώς δε θα είναι και η τελευταία…- φορά που ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος διαφοροποιείται σε θέματα που άπτονται της λεγόμενης “συντηρητικής ατζέντας”. Ωστόσο, το χθεσινό περιστατικό “παραφωνίας” μεταξύ των δύο κυβερνητικών συμμάχων είχε μία ιδιαιτερότητα: πριν αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος με το “τιτίβισμά” του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε αναδείξει τις “διαχωριστικές γραμμές” που οικοδόμησε η παρέμβαση Βούτση, αλλά και η επ’ αυτής αντίδραση της ΝΔ. “Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό”, τόνιζε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Μ’ άλλα λόγια, η παρέμβαση Καμμένου, που εκδηλώθηκε ώρες μετά την δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, εμφάνισε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να βρίσκονται σε… διαφορετικά πολιτικά μπλοκ, βάσει των “διαχωριστικών γραμμών” που είχε αναδείξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: news247.gr