Πόνταραν εναντίον του Τραμπ και έχασαν 600 εκατ. σε πέντε μέρες!

Πόνταραν εναντίον του Τραμπ και έχασαν 600 εκατ. σε πέντε μέρες!
USA TRUMP Photo:

Το fund που πήρε το ρίσκο να «σορτάρει» την ανοδική πορεία της Wall Street.

To fund Catalyst Hedged Futures Strategy σημείωσε μεγάλες απώλειες της τάξης των 600 εκατ. ευρώ σε μόλις πέντε μέρες, καθώς πόνταρε σε πτώση της Wall Street.

To fund που διαχειρίζεται περισσότερα από 3,2 δισ. δολάρια έπεσε πάνω στην πορεία καλή πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς ο Dow Jones, o S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά για πέντε συνεχόμενες μέρες, κάτι που έχει να συμβεί από το 1992. Κάτι το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως συνηθίζει, επισήμανε στο Twitter του.

O Ντόναλντ Τραμπ έδωσε μεγάλη ώθηση στη Wall Street, επανέλαβε τη δέσμευσή του για φορολογικές μειώσεις και τα θετικά οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων και έδωσαν ώθηση στις τραπεζικές μετοχές.

Σε συνάντησή του με κορυφαία στελέχη αμερικανικών εταιρειών λιανικών πωλήσεων, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μειώσει σημαντικά τους φόρους και θα απλοποιήσει τον φορολογικό κώδικα, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανανέωσε την αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία.

Οι δηλώσεις του Τραμπ ενίσχυσαν το ήδη θετικό κλίμα, μετά από ένα κύμα ισχυρών οικονομικών στοιχείων – περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων των αναμενόμενων αυξήσεων των λιανικών πωλήσεων και του πληθωρισμού τον Ιανουάριο.

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε στην ακρόασή της από την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Κογκρέσου ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε τροχιά να αυξήσει τα επιτόκια σε μία επόμενη συνεδρίασή της.