Porsche: Προειδοποιεί για αύξηση τιμών σε περίπτωση «σκληρού» Brexit

Porsche: Προειδοποιεί για αύξηση τιμών σε περίπτωση «σκληρού» Brexit

Η Porsche δεν είναι η μόνη εταιρεία της οποίας τα σχέδια επηρεάζονται από το Brexit.

Η Porsche προειδοποιεί τους πελάτες της στο Ην. Βασίλειο ότι η τιμή των αυτοκινήτων που θα παραδίδονται μετά το Brexit θα μπορούσαν να αυξηθούν μέχρι και 10%. Το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να θεσπιστεί στην περίπτωση που η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγήσει σε δασμούς. Σύμφωνα με το BBC, δασμοί της τάξεως του 10% θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την πρόσθεση 9.000 βρετανικών λιρών (11.627,90 δολάρια) στην τιμή πώλησης ενός βασικού μοντέλου Porsche 911.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητά τώρα από τους Βρετανούς πελάτες της να υπογράψουν μια ρήτρα, στην οποία δηλώνουν ότι συμφωνούν πως θα πληρώσουν το επιπλέον κόστος αν το αυτοκίνητό τους είναι πιθανό να παραδοθεί μετά το Brexit, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.

Η Porsche δήλωσε στο BBC ότι η απόφασή της να ενημερώσει τους πελάτες για τους πιθανούς δασμούς ήταν ένα «προληπτικό» μέτρο, το οποίο θα τους επιτρέψει «να είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με την αγορά τους, έτσι ώστε να μπορέσουν, αν το επιθυμούν, να προσαρμόσουν αντίστοιχα την παραγγελία τους».

Η Porsche δεν είναι η μόνη εταιρεία της οποίας τα σχέδια επηρεάζονται από το Brexit. Τον Σεπτέμβρη, η BMW ανακοίνωσε ότι θα μετακινούσε το ετήσιο κλείσιμό της για λόγους συντήρησης του εργοστασίου της στην Οξφόρδη, στο Ην. Βασίλειο, από το καλοκαίρι του 2019 στον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μετριάσει τις πιθανές διαταραχές στον ανεφοδιασμό της αλυσίδας.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων, την επαγγελματική ένωση για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ην. Βασιλείου, ένα «σκληρό» Brexit θα έθετε τα δύο τρίτα του παγκόσμιου εμπορίου αυτοκινήτων της Βρετανίας σε κίνδυνο.