Πόρτα-πόρτα θα παραδίδονται πλέον τα οχήματα της Tesla

Πόρτα-πόρτα θα παραδίδονται πλέον τα οχήματα της Tesla
epa06909221 Electric cars from American company Tesla are charged at a charging station in front of the Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, την Tesla Direct, όπου τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται άμεσα στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Πρόσφατα το τεράστιο πρόβλημα της Tesla μετακινήθηκε από αυτό της παραγωγής σε αυτό της παράδοσης, δήλωσε ο Έλον Μασκ σε απάντησή του σε παράπονο σχετικά με «την κόλαση της επιμέλειας των παραδόσεων» που προέκυψε από την αύξηση της παραγωγής. Μάλιστα, απομένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι το τέλος του εξαμήνου και προκειμένου να αποστείλει όσο περισσότερα αυτοκίνητα μπορεί στους πελάτες της, η Tesla υιοθετεί μια νέα στρατηγική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Elektrek, τα κέντρα παραδόσεων της Tesla είναι υπερπλήρη προς το παρόν, και επομένως η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της αποστολή στο σπίτι- μια υπηρεσία που η εταιρεία αποκαλεί Tesla Direct. «Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσετε το αυτοκίνητό σας γρηγορότερα και χωρίς να χρειάζεται να πάτε να το πάρετε. Ένας ειδικός στην εμπειρία των καταναλωτών της Tesla θα οδηγήσει το αυτοκίνητό σας στο σπίτι ή το γραφείο σας», ανέφερε σε e-mail του ο Τζέρεμι Πομπ, μάνατζερ αποστολής οχημάτων στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Η Tesla έχει πειραματιστεί ήδη με το να αποστέλλει τα αυτοκίνητα άμεσα από το εργοστάσιο στους πελάτες- ο ίδιος ο Μασκ πραγματοποίησε μια αποστολή- αλλά ήταν, όπως φαίνεται, περιορισμένη σε πελάτες που ήταν κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Fremont. Τώρα, φαίνεται ότι διευρύνει την ακτίνα δράσης της.

Τα οχήματα θα βρίσκονται μέσα σε ένα κλειστό τρέιλερ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Tesla δεν θα χρειάζεται να τυλίξει με πλαστικό το αυτοκίνητο.

Προκειμένου να απαλλαχθεί η εταιρεία από την «κόλαση της επιμέλειας των παραδόσεων», εθελοντές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα κέντρα αποστολής για να βοηθήσουν τους νέους αγοραστές της Tesla να συνηθίσουν το πώς λειτουργούν τα αυτοκίνητα.