Πώς απέκτησαν τα ονόματά τους οι «γίγαντες» της τεχνολογίας;

Πώς απέκτησαν τα ονόματά τους οι «γίγαντες» της τεχνολογίας;

Έχουν ξοδεύσει πολλά εκατομμύρια για να κάνουν το όνομά τους συνώνυμο της ποιότητας αλλά κυρίως της επιρροής που ασκούν στην παγκόσμια αγορά.

Η έκφραση που λέει πως το όνομα δεν μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις απορρίπτεται, μιας και σημασία έχει η μάρκα και το brand name της κάθε εταιρίας. Όλες τους χωρίς εξαίρεση έχουν ξοδεύσει πολλά εκατομμύρια για να καταφέρουν να εγκαθιδρύσουν το όνομά τους και να το κάνουν συνώνυμο της ποιότητας αλλά κυρίως της επιρροής που ασκούν στην παγκόσμια αγορά.

Πώς όμως απέκτησαν τα ονόματά τους οι γίγαντες της τεχνολογίας;

Samsung

Η λέξη Samsung στα Κορεάτικα σημαίνει “τρία αστέρια” και επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύει τους τρεις στόχους της εταιρίας να είναι μεγάλη, πολυάριθμη και πανίσχυρη, όπως τα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό. Η εταιρία ξεκίνησε κάνοντας εμπόριο ψαριού, λαχανικών, ζυμαρικών noodle και φρούτων, ωστόσο είναι προφανές ότι η εταιρία πειραματίστηκε με την διεξαγωγή διαφόρων προϊόντων και ασχολήθηκε με διάφορες δραστηριότητες. Σήμερα η Samsung είναι γνωστή για τα smartphones και άλλες τεχνολογικές συσκευές, ακόμη ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την αεροδιαστημική, τις ασφαλιστικές και οικονομικές εταιρίες. Το 1987 η εταιρία πέρασε στα χέρια του γιου του εμπνευστή της, Kun-Hee Lee Byung και έχει γίνει μια από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών και παροχής υπηρεσιών. Από το 1993 η Samsung χρησιμοποιεί το σημερινό γνωστό σε όλους λογότυπο.

Google

Η λέξη Google προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης “Googol”, τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία το Σεπτέμβριο του 1998. Το αρχικό όνομα της εταιρίας, όμως,ς ήταν “BackRub”.

Facebook

Το Facebook πήρε το όνομα του από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2004, το όνομα ήταν thefacebook.com ,αλλά το 2005 άλλαξε σε αυτό που γνωρίζουμε και σήμερα.

Apple

Σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, ωστόσο δεν ήταν πάντα έτσι. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Steve Jobs η Apple Computers, πέρασε από πολλές φάσεις και άλλαξε πολλά ονόματα πριν καταλήξει στο τωρινό πασίγνωστο σε όλους όνομα, ένα από τα ονόματα που υιοθέτησε στην αρχή της πορείας της η εταιρίας ήταν το Matrix Electronics. Η εταιρία πήρε το συγκεκριμένο όνομα γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Jobs ” Από τη μία μου αρέσουν τα μήλα και από την άλλη η λέξη Apple ήταν πρώτη στο σύστημα που χρησιμοποιούσα για να δουλεύω, το Atari”. Το 2007 η εταιρία έβαλε από το όνομά της τη λέξη Computers, μένοντας μόνο το Apple.

Διαβάστε περισσότερα: news247