Πως η Εθνική αποφάσισε να δοκιμάσει στις αγορές

Πως η Εθνική αποφάσισε να δοκιμάσει στις αγορές

Η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για περισσότερα από 2 δισ. ευρώ. 

Η αλλαγή πλεύσης της Εθνικής τράπεζας και η διαφαινόμενη απόφαση της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έστω και συμπληρωματική, δεν ξάφνιασε όσους παρακολουθούν από κοντά την πορεία των τραπεζών.

Και αυτό γιατί μετά την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ξένοι επενδυτικοί οίκοι παροτρύνουν τη διοίκηση της τράπεζας για έκδοση μετοχών λόγω της ισχυρής ζήτησης που καταγράφεται για ελληνικούς τίτλους. Επίσης είναι δεδομένου ότι πρόθεση της ΤτΕ είναι η Εθνική να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως με ιδιωτικά κεφάλαια. Για αυτό το λόγο το αρχικό σχέδιο της ΕΤΕ που προέβλεπε την κάλυψη των αναγκών των στρες τεστ ύψους 2,185 δισ. ευρώ αποκλειστικά με ενέργειες εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου, μπαίνει στην άκρη.

Η αυριανή γενική συνέλευση είναι κρίσιμη καθώς το δ.σ της τράπεζας αναμένεται να αποφασίσει για τους βασικούς όρους της κεφαλαιακής «ένεσης», η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του ανοίγματος βιβλίου προσφορών για ξένους επενδυτές, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών.

Διαβάστε περισσότερα: 

Προς ΑΜΚ η Εθνική Τράπεζα

Eurobank: Πράσινο φως για ΑΜΚ 2,863 δισ. ευρώ