Πώς η Huawei θα κάνει τις «έξυπνες πόλεις» της Ισπανίας ακόμα πιο έξυπνες

Πώς η Huawei θα κάνει τις «έξυπνες πόλεις» της Ισπανίας ακόμα πιο έξυπνες

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνονται η υλοποίηση προγραμμάτων για την ψηφιοποίηση των σιδηροδρόμων, των λιμανιών και των αεροδρομίων.

Η κινεζική εταιρία παραγωγής συσκευών κινητών τηλεφώνων και προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Huawei, δημοσιοποίησε σήμερα τη δέσμευση που έχει αναλάβει για την ψηφιακή αναβάθμιση των λεγόμενων “έξυπνων πόλεων” στην Ισπανία.

Η Huawei Spain ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της μητρικής εταιρίας Huawei που εκτελεί και χρέη διευθύνοντα συμβούλου, Γκούο Πινγκ, παρουσίασε στον Ισπανό υπουργό Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Ινίγκο ντε λα Σέρμα, τα προγράμματα που έχει καταρτίσει η εταιρία με στόχο την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, στην Ισπανία.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την ψηφιοποίηση των σιδηροδρόμων, των λιμανιών και των αεροδρομίων.

“Η Ισπανία έχει ουσιαστική θέση για τι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχουμε περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους στην χώρα, ενώ προγραμματίζουμε ν’ αυξήσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας κατά 50% μέχρι το 2021,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκούο.

“Συνεργαζόμαστε με όλες τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, ενώ έχουμε περισσότερους από 200 συνεργάτες στην ισπανική αγορά, προκειμένου να μας βοηθήσουν να παρέχουμε υπηρεσίες στα 30 εκατομμύρια των πελατών μας, αλλά και στις χιλιάδες των εταιριών που εξυπηρετούμε,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, η εταιρία υλοποιεί και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ισπανία, έχοντας εκπαιδεύσει άνω των 20.000 σπουδαστών, μέχρι σήμερα.